Iepuri „model“ la expoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmărenii pot vedea, de azi până duminică, peste 550 de găini, iepuri, porumbei și fazani în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. O parte dintre animăluţele aduse de cei 38 de membri ai Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici din Satu Mare se pot cumpăra.

Timp de trei zile sătmărenii pot vizita prima expoziție de păsări și animale mici organizată în acest an la Satu Mare. Peste 550 de exponate, găini, porumbei și fazani de rasă dar și iepuri, aparținând celor 38 de membri ai Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici sunt expuse în holul Casei de Cultură a Sindicatelor. Expoziția este deschisă până duminică, 30 ianuarie, la ora 15.00.
„Sperăm ca în acest an să reușim să mai organizăm un astfel de eveniment. Până acum se întâmpla o dată pe an. Avem 140 de găini, 67 de iepuri și 350 de porumbei de diferite rase, iar unele dintre ele pot fi cumpărate. Scopul principal al acestei expoziții este acela de a populariza dragostea față de aceste păsări și animale“, a declarat Attila Tarcsa, președintele organizației.

Crescător de iepuri de 50 de ani
Printre cei care expun se află sătmăreanul Nagy Zoltan, care de 50 de ani crește iepuri de rasă. El a adus la Casa de Cultură cele mai frumoase rase de iepuri - „belgieni“, „fluturi germani“ și „rex dalmațieni“. Prețurile la vânzare pornesc de la 250 de lei și pot ajunge la 850 de lei.
Printre expozanţi se află şi Juhos Bertalan, primul sătmărean care a reușit să repopuleze rasa de porumbei „Jucător Pestriț“, dispărut din curțile oamenilor din Satu Mare de mai bine de 40 de ani. El se mândrește cu 20 de păsări validate din această rasă şi are în colecție șapte rase de porumbei în 160 de exemplare. Sătmărenii care vor să achiziționeze un exemplar trebuie să scoată din buzunar între 20 de lei și 645 de lei.   
Astăzi și mâine expoziția este deschisă până la ora 19.00, iar duminică, între orele 9.00 şi 15.00. Prețurile biletelor sunt de 5 lei pentru adulți, 3 lei pentru copii și 2 lei pentru grupuri organizate.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite