Hobby: Tancurile lui Ianoş Bakai ajung pe Discovery

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Machetele realizate din hârtie, lemn şi plastic de sătmăreanul Ianos Bakai ar putea ajunge subiect de film pentru Discovery Romania. De la vârsta de 10 ani, Ianoş Bakai realizează tancuri, vapoare, căsuţe şi avioane în miniatură. Sătmăreanul lucrează fără pensetă şi fără lupă la dimensiuni milimetrice.

Hobby-ul unui sătmărean de 41 de ani, pasionat de modelism şi desen, ar putea deveni subiectul unui film în cadrul unui proiect demarat de canalul de televiziune Discovery România. Ianoş Bakai realizează în miniatură tancuri, submarine, căsuţe, vapoare şi trenuleţe. În urmă cu două săptămâni, sătmăreanul a trimis un email canalului de televiziune legat de pasiunea sa, iar răspunsul nu a întârziat să apară. „Le-am scris celor de la Discovery despre machetele pe care le fac, iar după două zile mi-au răspuns că sunt interesați de hobby-ul meu şi că vom discuta mai multe detalii în luna septembrie“, a spus Ianoş Bakai .

„Căutăm oameni pasionaţi de sporturi extreme, colecţionari, oameni remarcabili, cu poveşti remarcabile care sunt foarte aproape de spiritul Discovery“ -  Ada Rosetti, director Discovery România


Promovarea românilor

Discovery Romania a lansat în primăvara acestui an un proiect prin care intenţionează să promoveze oamenii care realizează lucruri interesante.  „Ceea ce face dânsul este foarte interesant. Putem spune că e pe listă cu privire la o potenţială participare la proiectul Discovery. Vrem să facem filme scurte despre oameni şi pasiunile lor. Noi căutăm subiecte care să fie interesante. Va fi un proces lung, iar cei care vor să participe trebuie să ştie că nu e vorba de un concurs naţional, ci de un proiect al Discovery. Căutăm oameni pasionaţi de sporturi extreme, colecţionari, oameni remarcabili, cu poveşti remarcabile care sunt foarte aproape de spiritul Discovery", a declarat Ada Rosetti, directorul canalului de televiziune Discovery România. 


Lucrează fără lupă și fără pensetă

În marea lor majoritate, machetele realizate de Ianoş Bakai sunt confecţionate din carton, lemn, hârtie şi plastic. Sătmăreanul se descurcă perfect fără lupă şi pensetă şi petrece ore întregi sau chiar zile la masa de lucru. Cea mai mică machetă pe care a creat-o este un tanc de 57 mm. „Mi-e mult mai uşor să prind bucăţelele de carton cu degetele. Uneori se mai lipesc, dar mă descurc mai bine fără pensetă. Am o mulţime de forfeci şi catere de diferite dimensiuni cu care tai bucăţelele de carton sau plastic“, a mai precizat Ianoş.

Pasiunea sătmăreanului pentru obiectele realizate în miniatură s-a născut la vârsta de doar 10 ani. În vara acestui an, Ianoş Bakai va organiza prima sa expoziţie de machete. Evenimentul se va desfăşura în luna iulie la Tăşnad.


image
image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite