Hipermarketul Real, acuzat că îşi terorizează angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ildiko Pal, angajată de trei ani la magazinul din Satu Mare, acuză conducerea de rele tratamente. Real România se apără şi susţine că niciuna dintre acuzaţii aduse nu sunt fondate, iar compania îşi rezervă dreptul de a impune fiecarui angajat regulile de ordine interioră.

Citeşte şi : Real Satu Mare îşi obligă angajaţii să demisioneze

Ildiko Pal, de 43 de ani, s-a angajat la Real Satu Mare în 8 decembrie 2006, ca şi lucrător comercial. Femeia susţine că nu a lipsit nicio zi de la locul de muncă. Până să ajungă acolo, nu ştia ce înseamnă un referat.  „Cred ca am fost una dintre angajatele care au muncit cât pentru doi oameni. Am ridicat sute de kilograme cu alimente în fiecare zi, dar se pare că acest lucru nu le convine“, a mai spus aceasta.

Muncă mai mult în schimbul II
Femeia susţine că este discriminată la locul de muncă. Deşi în contractul său de muncă nu se menţioneză acest lucru, ea susţine că este obligată să lucreze mai mult în schimbul doi, inclusiv sâmbetele şi duminicile. „Sunt tratată ca ultimul om, am colege ca Monica Iluţa, care lucrează doar în schimbul 1. Nu mi-e frică de muncă, dar cred că fiecare ar vrea să stea liniştit măcar o seară cu familia“, spune femeia. Cei de la Real România, neagă acuzaţiile. „În luna noiembrie, repartizarea conform documentelor interne a fost de 50% tura I şi 50% tura II“, a declarat Mirela Surghie, PR-ul Departamentului de Comunicare şi Relaţii Pubice al Real România.

Regulamentul intern, necunoscut de angajaţi
„Ni se tot întocmesc referate pentru abateri, însă nu ştim motivele. Conducerea spune că nu am respectat regulile de ordin interior, reguli care nu ne-au fost aduse la cunoştiinţă. Chiar am fost obligată de mai multe ori să îmi dau demisia“, a spus Ildiko Pal, contrazisă imediat de Mirela Surghie. „Regulamentul intern este adus la cunoştiinţa tuturor angajaţilor“, a spus PR-ul.

Mutată la raionul peşte
Din 17 decembrie, Ildiko Pal a intrat în concediu de boală, fiind diagnosticată cu hernie de disc în două locuri. Ea trebuie să revină luni la muncă, însă nu la raionul de alimente, ci la cel de peşte. „Cei care sunt pedepsiţi aspru sunt trimişi la peşte, pentru că acolo aproape nimeni nu rezistă, iar într-un final toţi îşi dau demisia. Dacă cineva îşi asumă responsabilitatea pentru starea mea de sănătate, muncesc pe orice raion“, spune Pal Ildiko.
Nu este singurul caz în care angajaţii Real se plâng de comportamentul şefilor. În 2009, patru persoane au fost obligate să îşi semneze demisia.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite