Grădiniţa privată, în prag de desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la înfiinţare, în urmă cu 7 ani, la grădiniţa privată nu s-au ocupat niciodată toate cele 50 de locuri disponibile. În timp ce multe dintre grădiniţele de stat sunt supraaglomerate, la singura unitate privată din Satu Mare nu se ocupă locurile.

Grădiniţa „Happy Kids” nu a avut în niciun an mai mult de 29 copii, deşi capacitatea maximă e de 50.
Grădiniţa funcţionează de 7 ani la Satu Mare prin fundaţia „Copii fericiţi” din Cluj-Napoca. Este prima franciză deschisă în ţară, însă, din nefericire, spune directorul Patricia Moldovan, nu e prea cotată. „De când am deschis nu am atins numărul maxim de copii, taxele nu s-au mărit de 2 ani, motiv pentru care nu prea ne acoperim cheltuielile”, spune directorul.
Din acest motiv, directorul a propus în toamna anului trecut chiar şi varianta desfiinţării unităţii din Satu Mare. „Era şi asta o opţiune, însă reacţia părinţilor ne-a încurajat să mai dăm o şansă. Dacă anul acesta nu vom avea minimum 40 de copii în cele 3-4 grupe, fie desfiinţăm grădiniţa, fie mărim taxele, ceea ce ar putea reduce şi mai mult numărul micuţilor”, susţine Patricia Moldovan.

Părinţi mulţumiţi

Ligia Ştranga îşi duce ambii copii la „Happy Kids”. Ea spune că e mulţumită de grădiniţă, deşi cheltuielile cu Tania şi Filip, cei doi copii ai ei, ajung lunar la 1.100-1.200 de lei. „Pentru noi merită investiţia în cei mici. Măcar ştim că sunt în mâini bune şi primesc educaţia corespunzătoare”, spune Ligia Ştranga.

image

   

image

Ligia Ştranga cheltuie lunar 1.100-1.200 lei cu cei doi copii ai săi, Tania şi Filip

Petre Pap are tot doi copii la grădiniţă şi spune că cei 800 lei plătiţi merită investiţi pentru Kayleigh şi Lara. „Am încercat şi o grădiniţă de stat, dar nu e mare diferenţă la cheltuieli, însă la educaţie este”, spune sătmăreanul. Destinul grădiniţei private se va decide după înscrierile din luna mai.
În schimb, la alte 5 grădiniţe din oraş, de stat, cererile depăşesc în fiecare an cu 50% locurile disponibile. În unele unităţi, preînscrierile au început deja şi 75% din locuri sunt ocupate.

Cifre: 400 de lei plătesc părinţii la grădiniţa privată pentru un program de patru ore.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite