God galben hidrologic pe Someş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Gospodărire a Apelor Satu Mare a primit, astăzi, o averizare hidrologică pe râul Someş. Codul galben hidrologic este valabil până mâine la ora 16.00. La Aciua, Someşul a depăşit cu 8 centimetri cota de atenţie.

„Avertizarea se referă mai mult la zona Negreşti Oaş, în zona Aciua unde Someşul a atins azi la ora 15.00 nivelul de 738 de centimetri, cu 8 centimetri peste cota de atenţie. În Satu Mare, Someşul avea un nivel, la ora 15.00, de 403 centimetri, cu 97 cm sub cota de atenţie. Este posibil ca în orele următoare, dacă va mai ploua, Someşul să depăşească cota de atenţie“, a declarat Ovidiu Mareş, hidrologul de serviciu.

Cote de inundaţii depăşite la Călineşti şi Domăneşti

Fazele I şi II ale cotelor de inundaţii au fost depăşite la Domăneşti, pe râul Crasna, şi la Călineşti, acumularea lac, evacuarea în aval şi la Turulung. Potrivit hidrologilor sătmăreni, în ultimele 24 de ore, cele mai multe precipitaţii au căzut la Negreşti Oaş şi Călineşt unde au fost înregistraţi 30 de litri pe metrul pătrat respective 27 de litri pe metrul pătrat.    
     

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite