Giampaolo Picucci-Eric Clapton al Sătmarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a venit în România în urmă cu câteva luni
Tânărul a venit în România în urmă cu câteva luni

Este cel mai bun solist de la a festivalul-concurs „Muzica inimii mele“ şi a câştigat şi marele premiu la concursul „Steaua Sătmarului“, interpretând piesa „Tears in Heaven“, a lui Eric Clapton.

Tânărul a venit în România în urmă cu câteva luni, împreună cu părinţii lui, şi se descurcă deja foarte bine cu limba română. La festivalul-concurs „Muzica Inimii Mele“ a interpretat două piese, în limba italiană şi engleză. „Am interpretat piesele «Dopo Di Me» şi «Feeling good», ale interpreţilor Valerio Scanu şi Adam Lambert. Aceste două cântece mi-au adus locul I în acest concurs“, a declarat Giampaolo.  

A început să cânte la el acasă, în Italia, la Roma, după ce prietenii lui i-au admirat calităţile vocale într-un concurs de karaoke şi l-au îndemnat să ia cursuri de canto. A impresionat publicul italian şi într-un concert susţinut într-o piaţă publică din Roma, în faţa a mii de spectatori. „Am început să cânt din acest an, mai exact din luna aprilie. În Italia am urmat un curs de canto de două luni cu o profesoară foarte bună de muzică. În vacanţa de vară am luat o mică pauză, iar când am venit în România, am început iar să cânt. Îmi place foarte mult muzica şi se pare că am voce bună. Cursurile de canto le fac la Şcoala de Arte“, a declarat Giampaolo. Fire ambiţioasă, tânărul speră să facă o carieră muzicală sau să se specializeze în make-up profesionist.

Familie de misionari
Giampaolo Picucci a venit în România împreună cu părinţii săi, într-o misiune religioasă, trimişi fiind de biserica romano-catolică. S-a înscris la şcoală în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“, profil biologie-chimie, unde s-a acomodat foarte repede. Pentru a deprinde cât mai rapid limba română, Giampaolo a frecventat cursuri particulare. „M-am obişnuit aici. Am prieteni de vârsta mea, iar cu şcoala mă descurc bine. Colegii mei şi profesorii sunt buni cu mine şi mă ajută să învăţ limba română. Am susţinut deja două teze în limba română şi m-am descurcat“, spune tânărul.
Chiar dacă uneori îi este dor de Italia, Giampaolo spune că nu e sigur dacă se va mai întoarce acasă. „Mi-e dor de ţara mea. Acolo au rămas un frate şi o soră mai mari ca mine, iar în vacanţe şi de sărbători merg la Roma şi petrec alături de ei“, susţine tânărul.
În prezent, tânărul stăpâneşte trei limbi străine, iar în România este pe cale să se apuce chiar şi de maghiară. „Cunosc bine engleza, franceza şi spaniola, iar acum româna şi mai vreau să învăţ şi maghiara. Ştiu că e o limbă dificilă, mai ales în privinţa gramaticii, însă pentru mine este o provocare“, mai povesteşte Giampaolo.      
 

Întrebări şi răspunsuri
Ce îţi place în România?
G.P.: Am vizitat oraşele din judeţul Satu Mare şi îmi place mult arhitectura clădirilor, e foarte frumoasă. Păcat că, din câte am observat eu, nu este întreţinută. Am mai observat, lucru pe care îl apreciez foarte mult, că sătmărenii iubesc arta, indiferent de  vârstă.
Ai avut emoţii la concursurile din România?
G.P.: Da. Am avut emoţii foarte mari. La fiecare concurs am emoţii, dar când sunt pe scenă uit de toate şi mă concentrez numai la cântec. La primul concurs am crezut că o să fiu respins din cauza faptului că sunt italian, însă când am văzut că am câştigat locul I nu mi-a venit să cred.

Ce-i place
Arta în toate felurile ei şi machiajul profesionist. Giampaolo vrea să urmeze, în Marea Britanie, un curs de machiaj profesionist. Îi plac lucrurile noi şi culturile diferite pe care vrea să le studieze în cele mai mici amănunte.
Ce nu-i place
Nu-i place fotbalul. Îl consideră un sport care se practică numai pentru bani şi nu pentru performanţe. În plus, nu-i plac suporterii care fac scandaluri pe stadioane.

Profil

Născut:  22 noiembrie 1993, la Roma, Italia
Studii: Elev la Colegiul Naţional „Ioan Slavici“
Familie: Are patru fraţi 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite