Ghid: Cum să faci sport la preţuri mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorii de tae bo, capoeira, kick box şi tai box care predau în sălile de sport ale şcolilor au preţuri cu 50% mai mici decât sălile de fitness. Preţurile abonamentelor încep la 25 şi pot ajunge la 55 de lei lunar, faţă de peste 100 de lei cât costă accesul lunar la o sală profesionistă.


Sălile de sport ale liceelor şi şcolilor din oraş sunt luate de asalt de sătmărenii dornici să facă mişcare, dar care nu vor să plătească taxele cerute de centrele de fitness sau aerobic. Dacă într-o astfel de sală abonamentul lunar porneşte de la 90 şi ajunge chiar şi la 130 de lei lunar, cursurile organizate în diverse şcoli, de instructori independenţi, sunt mult mai ieftine.


Deşi condiţiile nu rivalizează cu cele oferite de sălile profesioniste, sătmărenii se mulţumesc cu mai puţin doar ca să practice ieftin tae bo, capoeira sau kick box. „Fac tae bo de câteva săptămâni şi îmi place pentru că e un sport interesant şi nou pentru mine. Deoarece petrec mult timp în faţa calculatorului, am dureri de spate, iar sportul mă ajută mult la ameliorarea durerilor. În plus, simt că îmi oferă o condiţie fizică excelentă”, spune Fiacsko Csilla. La sala pe care o frecventează, cursurile sunt ţinute de Melinda Szabo, care predă acest sport de 5 ani.
Preţurile pe care le cer instructorii pentru şedinţele lunare sunt cuprinse între 25 şi 55 de lei. Preţurile sunt mici pentru că, spun aceştia, chiria la aceste săli e mai ieftină, chiar dacă nu dispun de anumite dotări, cum ar fi cabină de duş sau prosoape de unică folosinţă.

Capoiera, o raritate la Satu Mare

Pintea Krisztian predă kick box şi tai box, iar la cerere şi cursuri de autoapărare pentru fete. La început pregătea doar câţiva prieteni, dar acum are un cerc de 30 de cursanţi. Deşi nu este instructor autorizat, el spune că îşi va deschide în curând o sală. „Urmează să-mi dau atestatul şi apoi voi putea funcţiona legal. Până atunci, predau doar la nivel de hobby, pentru un cerc restrâns. Deocamdată ofer servicii la preţuri mici, deoarece nu am de acoperit decât cheltuielile de închiriere a sălii şi benzina pentru deplasare”, spune Krisztian.


Ionuţ Adrian predă capoeira din 2007, de trei ori pe săptămână la Satu Mare. „Nu este un sport des întâlnit în zona noastră şi nu mulţi au curajul să îl încerce. Este mai mult o cultură nou introdusă la noi în ţară, dar care începe să atragă atenţia tot mai multor oameni. În prezent am 20-25 elevi în Satu Mare, dar predau şi în Cluj Napoca şi Oradea”, spune instructorul.

Cifre:
25 de lei este preţul minim de la care pornesc cursurile de sport

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite