Satu Mare: Doi primari în război cu şeful Gărzii de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Doi primari în război cu şeful Gărzii de mediu
Satu Mare: Doi primari în război cu şeful Gărzii de mediu

Primarii comunelor Poiana Codrului şi Ciumeşti au decis să declare război Gărzii de mediu, după ce noul director numit la conducerea instituţiei dă dovadă de exces de zel. Edilii îl acuză pe Anton Robel că sărăceşte inutil bugetele comunelor deja afectate de criza financiară, dând amenzi pentru nimicuri.

Cu patru zile înainte de demararea controalelor oficiale pentru verificarea modului în care evoluează închiderea gropilor de gunoi neecologice, joia trecută, comisarii gărzii de mediu au demarat o serie de controale pe cont propriu la gropile de gunoi din judeţ. Primăriile din Ciumeşti şi Sanislău, precum şi societatea Stisom Poiana Codrului au fost amendate de Garda de mediu cu 15.000  de lei.

Primarul comunei Ciumeşti susţine că şeful Gărzii de mediu vrea să-şi impresioneze şefii de partid aplicînd amenzi abuzive. „Era joi după-amiază. A venit un om şi a descărcat un fund de căruţă de gunoi lângă groapa de gunoi, care e închisă în proporţie de 99%. Ieşea un pic de fum, atâta tot. Am primit amenda maximă, 15.000 de de lei. E aberant şi abuziv. Am oprit fumul cu nisip în 5 minute. Trebuia amendat cel care a descărcat, însă n-aveam de unde şti cine a fost, aşa că cei amendaţi am fost noi. Cred că Robel vrea să îşi facă norma la amenzi acuma, cât mai au ce amenda, că închidem gropile” susţine Ioan Schwarzkopf.

Poiana Codrului riscă să rămână fără apă

Garda de mediu a amendat cu 15.000 de lei şi societatea Stisom Poiana Codrului, fabrica de sticlă aflată în lichidare, care are datorii de peste 200.000 de lei la Eon Gaz şi bugetul de stat. Societatea a fost sancţionată pentru probleme depistate la staţia de epurare a apei de la fabrică. Primarul Florinel Andreica s-a supărat întrucât localitatea este aprovizionată cu apă din bazinele cu apă ale societăţii.

„Acest individ (Anton Robel – n.r.) născut în Poiana Codrului are ceva supărări pe locul său de baştină. A făcut facultatea la fără frecvenţă, l-am băgat eu în pâine, să lucreze  la gaz, iar acum a devenit pe filieră politică mare şef şi vrea să-şi arate muşchii şi să-şi facă cota la amenzi. Robel nu se gândeşte că dacă societatea va închide staţia de epurare, peste 1000 de oameni rămân fără apă la robinete” afirmă Florinel Andreica.

Şeful gărzii de mediu neagă acuzaţiile

„Nu sunt eu de vină. Legea e dură, nu eu. Am primit directivă de la Bucureşti să dăm amenzi maxime pentru incendii la gropile de gunoi. Aplicăm directivele Bucureştiului, nimic mai mult. Staţia de epurare a apei din Poiana Codrului nu funcţionează cum trebuie, amenda a fost justificată. Respect legea şi nimic mai mult” afirmă Anton Robel.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite