UPDATE. Garsonieră prădată şi incendiată pe Ostrovului. Chiriaşa acuză un admirator.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliu Urs, unul dintre vecinii de pe Ostrovului, spune că uşa garsonierei era întredeschisă
Iuliu Urs, unul dintre vecinii de pe Ostrovului, spune că uşa garsonierei era întredeschisă

Garsoniera unui sătmărean de pe strada Ostrovului a fost călcată de hoţi, care au dat foc locuinţei pentru a şterge urmele. Poliţiştii au un cerc de suspecţi, iar autorul riscă până la 15 ani de închisoare.

Ora 12.30. Chiriaşa garsonierei acuză un admirator de incendiere şi furt

Maria Ilieş, de 28 de ani, tânăra care locuia cu chirie în garsoniera de pe strada Ostrovului, prădată şi incendiată în această dimineaţă, susţine că îl cunoaşte pe autorul faptelor, acesta fiind chiar bărbatul care îi făcea avansuri şi pe care ea îl refuza. “Sunt ferm convinsă că el a angajat pe cineva să facă acest lucru. Îl cunosc de câţiva ani buni însă în ultimele luni a început să umble după mine şi să îmi facă avansuri, însă e căsătorit iar eu nu mă bag în familia nimănui”, a declarat tânăra. Aceasta mai spune că bărbatul a început să o ameninţe după ce i-a refuzat avansurile. “Primeam mesaje de ameninţare în care spunea că şi după 10 ani o să îmi facă rău. Numai el poate să fie în spatele acestei tărăşenii pentru că l-am mai reclamat la poliţie şi cu altă ocazie”, susţine Maria.  

Maria era la serviciu când a luat foc garsoniera
Tânăra era de serviciu aseară când i-a luat foc garsoniera. “ M-a sunat proprietara şi mi-a spus că este incendiu în garsonieră. Am fugit repede să văd ce se întâmplă. Pe uşa de la intrare se vedeau urme că a fost spartă iar în casă totul era vraişte. Mi-a dispărut laptop-ul, un aparat de fotografiat, caseta cu bijuterii şi un DVD, restul a ars. Nu mai am haine cu ce să mă îmbrac la serviciu”, spune tânăra.
Maria îşi recunoaşte partea de vină în toată această poveste. Ea spune că regretă că a acceptat cadourile din partea bărbatului.  “Mi-a cumpărat o groază de bijuterii. Regret că le-am acceptat”, a mai spus Maria. Potrivit acesteia garsoniera în care locuia cu chirie era asigurată. Ea aşteaptă acum finalizarea anchetei poliţiei şi speră ca bărbatul să fie tras la răspundere dar mai ales să îi plătească toate pagubele.

Toate bunurile din garsoniera unui sătmărean au ars aseară într-un puternic incendiu provocat de o mână criminală. Unul dintre vecinii de palier a simţit miros de fum în jurul orei 21.00. „Eram în baie şi am simţit un miros puternic de fum şi când am ieşit pe hol am văzut ieşind din apartamentul vecinei un fum dens, uşa fiind întredeschisă. Împreună cu un vecin am intrat în apartament, nu se vedea nimic de fum, garsoniera era toată în flăcări. Am sunat la pompieri şi între timp am luat apă şi am încercat să stingem focul, însă când am aruncat apa parcă a fost o explozie, suflul aruncându-ne la câţiva metri mai încolo”, a declarat Iuliu Urs, unul dintre locatari.

Vecinii spun că nu au auzit de gălăgie sau vreun sunet de forţare a uşii garsonierei. „În locuinţe se aude orice mişcare de pe hol, dar aseară nu am auzit nimic. Asta ne duce cu gândul că cei care au intrat în casă au avut cheie”, mai spune vecinul.

Aproape o oră de luptă cu flăcările
Pompierii s-au deplasat la incendiu cu o autospecială şi o ambulanţă SMURD, iar după aproximativ o oră de luptă cu flăcările au lichidat incendiul. „Echipa de intervenţia a constatat că uşa garsonierei era deschisă, semn că cineva a fost în casă înainte de izbucnirea focului. Pompierii au salvat doar câteva bunuri din casă. Cauza incendiului este folosirea intenţionată a unei surse de aprindere, de către o persoană necunoscută”, a precizat Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” Satu Mare.

Poliţiştii au un cerc de suspecţi
Poliţiştii sătmăreni spun că înainte de incendiere, garsoniera a fost călcată de hoţi care au furat bunuri din locuinţă. „Din primele cercetări la faţa locului rezultă că avem de-a face cu un caz de fut şi incendiere, probabil pentru a şterge urmele. Proprietarul garsonierei susţine că i-au fost furate din locuinţă bunuri în valoare de 3.500 de lei. Avem deja un cerc de suspecţi, iar colegii mei de la Biroul de Investigaţii Criminale fac cercetări în acest caz pentru a-l depista pe făptaş. Nu ştim deocamdată dacă fapta a fost săvârşită de una sau mai multe persoane”, a declarat Ana Lăpuştea Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Potrivit poliţiştilor, autorul riscă până la 15 ani de închisoare pentru furt calificat şi incendiere.

Cifre:3.500 de lei este valoarea bunurilor furate din garsonieră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite