Gabriela Pocşa- A dat muzica uşoară pe folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A făcut ani de zile parte din trupa „Inedit“, dar a abandonat muzica uşoară. Acum este una dintre cele mai îndrăgite cântăreţe de muzică populară din Satu Mare. Gabriela Pocşa cântă de la vârsta de 10 ani.

După ce ani de zile a fost una dintre membrele de bază ale trupei de muzică uşoară „Inedit“, ea a schimbat ritmul şi s-a apucat de populară. Asta nu înainte de a-şi încheia studiile superioare, pe care le-a urmat la Facultatea de Drept din Oradea. „Trecerea de la muzica uşoară la foclor nu a fost deloc uşoară. Cei care cred că e simplu să cânţi muzică populară, după ani de zile de interpretare a unui alt gen muzical, se înşeală. Mi-a trebuit ceva timp să mă adaptez cu noul gen muzical, dar acum îmi place mult. Vocea se formează în timp şi cu multă muncă. Aproape zilnic fac repetiţii pentru a-mi înbunătăţii calităţile artistice“, susţine Gabriela.

Elevă la Şcoala Populară de Arte

Gabriela s-a înscris la Şcoala Populară de Arte din Satu Mare, la secţia de canto, şi de atunci a rămas fidelă folclorului. Frumoasă, îndrăzneaţă şi ambiţioasă, ea a devenit în scurt timp una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor din zonă. Sătmărenii au putut-o vedea la diferite evenimente desfăşurate în oraş, dar pe posturile naţionale de televiziune dedicate muzicii populare. „Chiar dacă m-au văzut la festivaluri sau la concursuri, puţini sunt cei care mă recunosc pe stradă, îmbrăcată în haine de zi cu zi. Vocea este elementul după care mă recunosc. Îmbrăcămintea codrenească îmi schimbă total look-ul, însă nu îmi fac probleme, sunt mândră de portul meu“, spune tânăra interpretă. Gabriela a cheltuit 2.000 de lei pentru costumul pe care îl poartă la evenimente.

„Zâmbesc şi cânt mai departe“

Când răguşeala îi creează probleme, Gabriela îşi relaxează corzile vocale cu ou crud şi miere de albine. „Nu am avut probleme mari cu vocea, dar ştiu că odată am fost răguşită rău şi a trebuit să consum un ou crud şi miere de albine. Nu a fost o experienţă prea plăcută, însă mi-am revenit rapid. De fapt, ăsta e tratamentul cel mai benefic pentru corzile vocale“, povesteşte Gabriela. De-a lungul carierei, Gabriela a avut parte şi de momente haioase pe scenă. S-a întâmplat să uite, pe scenă, versurile cântecelor. „Emoţiile sau oboseala pot duce la asemenea incidente. Important e că ştiu să improvizez, astfet încât publicul să nu observe greşeala. Zâmbesc şi cânt mai departe“, povesteşte tânăra.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Cum e viaţa de artist în zilele noastre?
G.P.-Puţin grea şi dificilă. Concurenţa e mare, iar invidia există la orice pas. Petrec ore întregi pe platourile de filmare, îmbrăcată în costum popular, care nu e tocmai subţire. Emoţiile şi toată agitaţia din jur îţi dau o senzaţie de disconfort. Uneori însă, dacă moderatorul emisiunilor e priceput, ştie să te facă să treci peste toate aceste inconveniente.
ADS: Care îţi sunt planurile de viitor?
G.P.-Mă străduiesc să îmi construiesc o carieră profesională, în domeniul juridic, ca să pot să mă susţin pe plan profesional. În ziua de azi, din păcate, dacă nu ai bani nu poţi să faci carieră oricât de talentat ai fi.

Ce-I place
Îi place să citească, în primul rând, şi să călătorească în locuri interesante şi pline de istorie. Este comunicativă şi îi place să fie respectată de cei din jur.

Ce nu-I place
Nu este de acord ca lumea să se amestece în viaţa ei şi, din această cauză, nu-i plac moderatorii care în loc să se preocupe de cariera ei o întreabă de viaţa personală. „Nu îmi place să îmi expun viaţa personală“, susţine Gabriela.

Profil
Nascută: 27 aprilie 1987, Carei
Studii: Facultatea de Ştiinţe Juridice
Familie: Logodită

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite