Gabriel Kiss- Îşi „execută“ adversarii la concursuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De ani buni, Gabriel Kiss se menţine în TOP-ul câştigătorilor concursurilor motorizate organizate la Satu Mare, fiind unul dintre cei mai valoroşi piloţi de rally sprint.

Anul acesta s-a clasat pe locul I la toate concursurile la care a participat, inclusiv la cupa din cadrul etapei anuale Opel Drag Racing, de la Satu Mare. „Pe 4 roţi m-am profilat de mic, dar îmi plac şi motocicletele sau orice are motor şi e competitiv. La 5 ani, am câştigat primul premiu la karting. Cred că acel premiu m-a ambiţionat“, povesteşte pilotul.

Cu maşina cu motor de mobră cu care făcea karting de la patru ani, Gabriel se antrena în grădina Romei şi în curtea fabricii UNIO. „Pe vremea aceea, în judeţ nu era o pistă de karting, cum nu este nici acum. Dar eu, împreună cu alţi prieteni, mă antrenam pe unde apucam. Grădina Romei şi curtea fabricii UNIO erau locurile unde ne antrenam cel mai des“, explică sătmăreanul.

Visa să devină avocat
Pe lângă sporturile motorizate, care presupun pasiune, antrenamente şi bani investiţi, Gabriel este executor judecătoresc. „La început visam să devin avocat, dar ulterior mi-am dat seama că meseria de executor judecătoresc mă defineşte, legea şi adevărul fiind noţiunile de bază care ar trebui respectate de către toată lumea“, afirmă Gabriel Kiss.

Pilotul nu se sfieşte să recunoască că sporturile motorizate sunt pe cât de atractive, pe atât de costisitoare. „Orice sport cu motor e costisitor, dacă vrei şi performanţă. Cu cât doreşti performanţe mai mari, cu atât şi costurile urcă. Cel mai mult mă atrag maşinile performante cu tracţiune spate bune pentru drift, adică de derapaj controlat, dar care sunt şi foarte scumpe“, mai spune Gabriel. În viitorul apropiat tânărul intenţionează să se apuce şi de drift. Dar asta numai după ce-şi va cumpăra o maşină pe măsură.

Ce-i place
Pescuitul este unul dintre hobby-urile la care nu renunţă şi pe care îl consideră foarte relaxant. Îi mai plac plimbările în natură şi oamenii care au coloană vertebrală. „Caracterul meu îmi dictează că mai bine leu mort decat câine viu“, susţine Gabriel.
Ce nu-i place
Oamenii falşi, cei care umblă numai după interes şi cei care nu joacă fair-play. De asemenea nu-i plac oamenii care dau buzna, prin orice formă. Nu-i plac şmecherii, mai ales cei care în loc să participe la un concurs cu maşina, preferă „să se dea mari“ în locuri publice unde n-au adversari.



Profil: Născut la Satu Mare 5 iunie 1977
Studii : Facultatea de Drept
Familie: Necăsătorit

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite