Gabriel Kiş şi-a luat BMW pentru raliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci luni a durat pregătirea maşinii pentru raliul de sâmbătă, costurile ridicându-se la peste 3.500 de euro
Cinci luni a durat pregătirea maşinii pentru raliul de sâmbătă, costurile ridicându-se la peste 3.500 de euro

Tânărul sătmărean şi-a cumpărat altă maşină pe care a modificat-o special pentru concursul de sâmbătă. Gabriel Kiş, 32 de ani, pilotul sătmărean care s-a clasat pe locul I la categoria N2 din cadrul campionatului judeţean de rally sprint de anul trecut, speră să câştige cupa şi în acest an.

Gabriel Kiş unul dintre cei mai bine cotaţi piloţi sătmăreni care au făcut senzaţie pe pista poligonului Automobil Club Român. 
„Nu pot să stau departe de sporturile motorizate. Pentru campionatul din acest an mi-am schimbat maşina. Anul trecut am participat cu un Golf 4, însă acum mi-am cumpărat un BMW 325. Este o maşină exclusiv pentru sprint. I-am modificat suspensiile, evacuarea şi transmisiile. Este o maşină rapidă pentru distanţe mici“, a declarat pilotul sătmărean. Pasionat de maşini de la vârstă fragedă, Gabriel a avut până în prezent peste 30 de autoturisme de toate categoriile. „Nici nu le mai ştiu numărul. Dar peste 30 de maşini am avut până în prezent. Îmi cumpăr o maşină, iar dacă găsesc alta care îmi place mai mult o vând sau o dau la schimb“, a mai spus sătmăreanul.

Prima maşină, dar de la părinţi
Prima „maşină“ de carting din viaţa sa a primit-o în dar de la tatăl său la vârsta de 4 ani. „Era un cadru de fier cu roţi mari şi motor de mobră. De atunci sunt pasionat de carting şi am practicat acest sport până în anul 1992“, a mai spus pilotul. Gabriel participat la numeroase campionate naţionale, judeţene şi locale, de cele mai multe ori fiind pe podium. „Nu mă pot lipsi de adrenalina pe care o dau sporturile cu motor. La carting e senzaţional să concurezi cu o maşină fără telescoape, caroserie şi cu viteză de peste 100 de km/h. Din păcate, la nivel naţional, acest sport este limitat şi nu avem piste pentru carting“, susţine pilotul.

El va fi unul dintre participanţii de sâmbătă de la prima etapă a campionatului judeţean de rally sprint, care se va desfăşura pe pista poligonului ACR. Până în prezent s-au înscris 35 de piloţi, licenţiaţi şi nelicenţiaţi, din mai multe judeţe. „Avem participanţi din Baia Mare, Oradea, Cluj, Gherla şi Satu Mare. Au şanse să câştige cei care participă la fiecare etapă şi îşi adună puncte“, a declarat David Seletye, directorul ACR. Satu Mare se numără printre puţinele judeţe din ţară unde se organizează astfel de competiţii. Premiile puse la bătaie sunt modice.  „Piloţii nu participă pentru premii, ci din pasiune. Nimeni nu investeşte în acest sport în afară de participanţi“, a mai spus Gabriel Kiş. 

Cinci grupe de concurs
Taxa de participare pentru şoferii membri ai ACR este de 25 de lei, iar pentru cei care nu sunt membri de 50 de lei. Concursul se desfăşoară pe cinci grupe: NL1-maşini cu capacitate cilindrică de până la 1.400 cm3, NL2-maşini cu capacitate cilindrică între 1.400-1.600 cm3, NL3-capacitatea între 1.600 -2.000 cm3, NL4-maşini cu capacitate cilindrică peste 2.000 cm cubi şi grupa LIC care aparţine piloţilor profesionişti licenţiaţi şi cu maşini modificate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite