GALERIE FOTO A fost inaugurat magazinul pentru săraci. Vezi aici preţurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul magazin pentru săraci din Satu Mare
Primul magazin pentru săraci din Satu Mare

Persoanele cu venituri mici vor putea cumpăra la sfert de preţ produse alimentare de la primul magazin social deschis în Satu Mare, pe strada Aurel Vlaicu, nr 72, Complexul Rachel. Preţurile sunt cu 50% mai mici decât în alte magazine.

Fundaţia Katharina Turnauer Privatstiftung în cooperare cu Fundaţia ERSTE şi Organizaţia Caritas Satu Mare au inaugurat astăzi primul magazin social din Satu Mare şi al doilea magazin de acest tip din ţară. Magazinul este situat pe strada Aurel Vlaicu nr. 72, în incinta Complexului Rachel. Iniţiativa este menită să vină în ajutorul familliilor şi persoanelor cu o situaţie precară, oferindu-le posibilitatea de a cumpăra alimente şi alte bunuri de utilitate zilnică la preţuri simbolice, de 30 până la 50% din preţurile din magazine. Produsele sunt aduse de la furnizorii locali şi au termenul de valabilitate aproape de expirare, au ambalajul deteriorat sau pur şi simplu au fost scoase de pe raioane pentru alte probleme de aspect. Pentru început, beneficiarii magazinului social vor fi 30 – 50 de familii cu venituri reduse, aflate în situaţii dificile (familii monoparentale, familii cu unul sau mai mulţi membri imobilizaţi la pat sau cu dizabilităţi etc.). Familiile au fost selectate de biroul social Caritas Satu Mare, împreună cu membrii din conducerea asociaţiei care se ocupă de magazinul social. Clienţii selectaţi primesc o legitimaţie de cumpărături, care poate fi folosită pentru achiziţii de maxim 10 lei pe zi, de trei ori pe săptămână, lunea şi miercurea, de la 13.00 la 15.00, şi sâmbăta, de la 9.00 la 11.00. De asemenea, ei nu au voie să cumpere mai mult de trei bucăţi din acelaşi produs, iar în cazul uleiului, care se caută cel mai mult, nu au voie mai mult de un litru la şapte zile.

Preţurile produselor

Magazinul se va deschide pentru cei aproximativ 100 de beneficiari peste două săptămâni. Pe aceştia îi aşteaptă peste 16 produse, alimente de bază şi produse de igienă. Paste făinoase, trei tipuri, au preţuri cuprinse între 0,50 şi 1 leu.  Pateul de ficat se vinde tot la 1 leu, iar conserva de fasole la 1,50 lei. Ketchup şi pasta de tomate au preţuri de 1,50 lei. Un pachet de napolitane se vinde la 1 leu, iar hârtia igienică cu 0,25 bani bucata. Apa minerală la 1,5 litri se vinde la 0,75 lei, sarea la 0,50 lei, iar scutece pentru nou-născuţi la 20 lei. Litrul de ulei costă 2,50 lei, un kilogram de făină sau mălai, precum şi zahărul se vând cu 2 lei.

Primul magazin pentru săraci din Satu Mare

CLICK aici pentru GALERIE FOTO

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite