(GALERIE FOTO -VIDEO) Revoltător: Cu noaptea-n cap la paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stranierii stau noaptea la coadă pentru pasapoarte în Satu Mare. Pentru a obţine unul dintre cele 100 de numere de ordine eliberate, sătmărenii trebuie să stea la coadă câte 12 ore. Cei aproape 300 de sătmăreni care aşteptau, în această dimineaţă, la Paşapoarte au fost la un pas de a se lua la bătaie. Sistemul cu numere de ordine, introdus de ieri, a mutat cozile din timpul zilei pe timp de noapte.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Pentru a fi sigururi că primesc unul din cele 100 de numere de ordine eliberate, în fiecare dimineaţă la ora 8.00, oamenii s-au postat cu o seară înainte în faţa Serviciului de Paşapoarte. În înghesuială, spiritele s-au încins, oamenii vociferau şi scandau, ameninţând cu proteste în faţa Instituţiei Prefectului. Cei care au avut curajul să sară rândul şi să se înghesuie în faţă au fost la un pas de a fi luaţi la bătaie.



A stat la coadă 12 ore doar pentru un număr de ordine

Ioan Doda (41 de ani) a fost primul înscris pe lista provizorie făcută de oameni. Acesta a venit din Italia, unde lucrează de 11 ani, pentru a-şi pune la punct actele.  „Am venit ieri seară. La 9.45 am fost aici. Pe la ora 4 erau deja înscrişi pe listă cei 100 de oameni care pot intra zilnic la paşapoarte. Eu lucrez în Italia şi am nevoie de acte pentru copil. Aşa ceva nu am ma văzut. Să fim chinuiţi în aşa hal. Sunt oameni care vin de câte trei zile şi nu au reuşit să prindă unul din cele 100 de numere de ordine“, spune sătmăreanul. Oamenii revoltaţi vor să ceară socoteală perfectului. „Trebuie să mergem la Prefectură şi să protestăm. Este incredibil. Nu e organizare. De ce nu se fac programări pe mai multe zile să nu se stea în fiecare noapte pentru ca să prinzi un număr de ordine. Sunt şi în Franţa acele aparate care eliberează numere de ordine. Nu ştiu de ce nu s-au pus la dispoziţia oamenilor. Măcar să ne programeze şi peste o săptămână, dar să ştim când putem veni, nu să stăm aiurea la cozi“, spune Vasile Findea (45 de ani) din Bixad.  Nici măcar lista provizorie făcută de oameni pe parcursul nopţii nu a fost respectată. „Eu am venit la ora 2.00 noaptea. M-am înscris pe listă pe locul 60, însă nu am primit număr de ordine. Sunt care şi-au plătit şi taxă de urgenţă, dar tot degeaba“, spune Ştefan Bala (58 de ani).  Mii de români au venit acasă în aceste zile pentru a-şi pune la punct actele copiilor născuţi în străinătate. În perioada 1 – 8 august, numai prin Vama Petea au intrat 18.000 de români, de aproape trei ori mai mulţi decât cu o lună înainte.



Citiţi în Adevărul
ce măsuri va lua Prefectura pentru remedierea situaţiei







image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite