(IMAGINI ŞOCANTE) Tată şi fiu ucişi pe trotuar de un bolid! Şoferul este în libertate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedie într-o familie din Turulung. O femeie şi-a pierdut soţul şi fiul de numai şase anişori după ce un şofer neatent i-a strivit cu bolidul de gardul unei case, ucigându-i pe loc. Nicio victimă din autoturism nu s-a ales cu răni, însă a băgat o familie în mormânt.

UPDATE ora 18.30

Şoferul a fost reţinut duminică noaptea pentru 24 de ore şi prezentat azi instanţei de judecată pentru arest preventiv. Judecătorii au considerat, însă, că tânărul poate să fie cercetat în stare de libertate. „Din păcate, cererea a fost respinsă, iar tânărul eliberat. Accidentul a avut un impact deosebit de grav, pericolul social este foarte puternic. “, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu. Mâine dimineaţă se va judeca recursul depus de parchet.

UPDATE ora 12.00

Şoferul de 24 de ani, vinovat de uciderea celor două persoane a fost reţinut azi noapte pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile. „Din cauza vitezei excesive, conducătorul autoturismului a pierdut controlul maşinii, accidentându-le mortal pe cele două persoane care circulau regulamentar pe trotuar“, a spus Ana Mălăiescu Lăpuştea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.

 GALERIE FOTO AICI

Tragedia s-a întâmplat duminică după-amiaza, în jurul orei 16.30, în localitatea Turulung. Francio Gabor de 37 de ani şi fiul acestuia, Szabolcs, de numai şase ani se aflau pe trotuar, moment în care un autoturism marca Audi a derapat, intrând direct în ei şi omorându-i pe loc. Martorii spun că şoferul avea viteză foarte mare.


„Eu eram chiar lângă poartă când am auzit bubuitura. Avea viteză foarte mare, am avut noroc că am scăpat şi eu“, a declarat Janos Bower, martor. Şi alte persoane spun că şoferul a călcat pe pedala de acceleraţie. „Eu eram aici în zonă, pe terasă. La un moment dat am auzit frânele la o maşină, apoi o bubuitură şi maşina care se învârtea  în aer. A urmat apoi o nouă bubuitură. Am ieşit să văd ce s-a întâmplat şi atunci  am văzut un bărbat şi un copil, care abia mai respirau“, a spus Szilagyi Szabolcs, martor al tragediei.

image



Vinovat – un tânăr de 24 de ani


Şoferul care conducea bolidul este Vasile Cionca, de 24 de ani, care era însoţit de logodnica lui şi o prietenă. Din fericire, niciunul nu a fost rănit. Atât şoferul cât şi fetele au ieşit pe picioarele lor din maşină. Un patron al unui restaurant de peste drum a văzut accidentul pe camera lui de supraveghere, însă aparatul nu stochează imaginile. „Am cameră de supraveghere dar aparatul este vechi şi nu înregistrează nimic. Exact în acel moment m-am uitat pe monitor şi am văzut tot ce s-a întâmplat. Cred că şoferul avea peste 120 km/h“, spune Attila Geng, patronul restaurantului.

Mama copilului a leşinat

Soţia a ajuns  abia la o jumătate de oră după producerea accidentului, cadavrele fiind deja transportate la morga spitalului. La aflarea veştii, mama a leşinat de durere. Acesteia nu i-a venit să creadă că a rămas fără soţul de 37 de ani şi copilul ei, de şase ani.

image

Jandarmii – prezenţi la faţa locului

La scurt timp după producerea tragediei, Jandarmeria a fost chemată să intervină, locuitorii din  Turulung ameninţând că dau foc maşinii care le-a ucis consătenii. Trupele de intervenţie au reuşit să aplaneze conflictul. Şi poliţiştii încearcă acum să afle care au fost cauzele accidentului. Şoferul a fost testat, etilotestul arătând alcoolemie zero.
 Şoferul are de dat socoteală proprietarului maşinii, însă şi soţiei care a rămas văduvă.

CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite