Funcţionar public cercetat pentru fals în declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erdelyi Dionisie Carol susţine că are toate actele care-i vor demonstra nevinovăţia
Erdelyi Dionisie Carol susţine că are toate actele care-i vor demonstra nevinovăţia

Erdelyi Dionisie Carol, inspector superior în cadrul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare este acuzat că nu a depus la timp declaraţiile de avere şi interese. Un funcţionar public din Satu Mare este cercetat pentru fals în declaraţii, după o sesizare făcută de Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI).

Erdelyi Dionisie Carol, inspector superior în cadrul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare nu a completat şi depus declaraţiile de avere şi interese pe anul 2008, în termenul prevăzut de lege. Bărbatul susţine că are toate dovezile în mână şi este decis să lupte cu instanţa pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
În data de 30 martie 2010, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în vederea efectuării de cercetări referitoare la săvârşirea infracţiunii de fals de declaraţii, săvârşite de funcţionarul public Erdelyi Dionisie Carol, inspector superior în cadrul Casei Judeţene de Pensii. Acestuia i se impută faptul că nu a completat în termenul prevăzut de lege declaraţiile de avere şi interese pe anul 2008, respectiv calităţiile lui de asociat şi administrator la două societăţi, în acelaşi timp în care avea o funcţie de conducere la Casa de Pensii.

Conform raportului, Erdelyi Dionisie Carol nu a menţionat în declaraţia de interese din 20.05.2003, calitatea de asociat deţinută în perioada 24.03.1992 – 03.10.2003, la SC Sampax SRL, respectiv în declaraţiile de interes din 20.05.2003, 24.05.2004, 07.03.2005, 10.03.2006 nu a menţionat calitatea sa de administrator , deţinută, în perioada 01.08.1991-20.09.2006, la SC Oul SA, aceasta din urmă  generând şi starea de incompatibilitate în care s-a aflat persoana în cauză.

Bărbatul se apăra

Erdelyi Dionisie Carol susţine că în data de 14.04.2003 a ocupat funcţia de şef birou executări silite. „Funcţia am ocupat-o timp de două luni, după care am trecut pe postul simpul de inspector superior. Conform carnetului de muncă, în ziua în care am fost angajat pe postul de la Casa de Pensii, mi-am dat demisia de la SC Oul SRL. Mai mult, m-am retras din calitatea de asociat a societăţii SC Sampax SRL Satu Mare în data de 20.02.2002. Voi contesta în instanţă decizia ANI. Am toate actele doveditoare“, spune Erdelyi Dionisie Carol.


Colegii acestuia sunt alături de el. „ANI nu are ce să facă şi se leagă de oameni nevinovaţi, în loc să-i vadă pe cei care într-adevăr greşesc. Suntem alături de el“, a declarat Eugenia Sabou, directorul Casei Judeţene de Pensii Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite