Satu Mare: Funcţionar cu salariu de nabab

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Funcţionar cu salariu de nabab
Satu Mare: Funcţionar cu salariu de nabab

Consilierul juridic Cornelia Bota, secretara Consiliului Judeţean Satu Mare, conduce detaşat în topul salariilor din administraţia sătmreană. Bota ia în mână lunar peste 11.500 de lei, în timp ce salariul premierului României este de 5.480 de lei.

Declaraţia de avere a Corneliei Bota, secretara Consiliului Judeţean Satu Mare (CJ), şochează. Bota ia în mână 11.521 de lei pe lună. Secretara CJ are un salar de 11.019 lei şi primeşte o indemnizaţie de 502 lei în calitate de preşedinte al Comisiei Judeţene pentru Protecţia Copilului Satu Mare.

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul CJ, Bota a obţinut în 2008 un venit total de 144.256 de lei (1,44 miliarde de lei vechi), dintre care 138.228 de lei din salar şi 6028 din comisia  pentru protecţia copilului. Cea mai bine plătită angajată din administraţie câştigă în consiliu de peste două ori mai bine decît premierul Emil Boc, care este plătit lunar cu 5480 de lei.

Secretara CJ susţine că salariul ei este normal. „Legislaţia în vigoare, mai precis legea consilierilor juridici, ne conferă nişte sporuri. Nu este vorba numai de mine, ci de toţi consilierii juridici de la nivelul consiliilor judeţene din ţară. Dacă sporul se acordă la nivel maxim sau nu stabileşte ordonatorul de credite, preşedintele consiliului judeţean” ne-a declarat Cornelia Bota.

Bota este unul dintre cei mai vechi angajaţi ai Consiliului Judeţean şi face parte din aparatul de conducere al judeţului dinainte de 1989.
 
Spor juridic de 75%    

Preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad a refuzat să comenteze pe subiectul salariului uriaş al subalternei sale şi asupra sporului de care beneficiază. „M-aţi prins chiar în sala de nunţi, mă însor, haideţi mai bine să vorbim despre asta altă dată”, a declarat Csehi când a fost contactat de reporterul „Adevărul” .

Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, consideră că salariul Corneliei Bota este într-o oarecare măsură justificat de responsabilitatea funcţiei pe care o deţine. „Noi, preşedintele şi vicepreşedinţii, avem indemnizaţii fixe, însă ea are un salariu pe care se aplică sporuri. Salariul doamnei Bota este construit complex, vorbim de mai multe sporuri, printre care unul de 75 % spor de consilier juridic”, explică Ştef.

Potrivit afirmaţiilor sale, salariul Corneliei Bota „trebuie privit aşa cum e”, întrucât „secretarul instituţiei îşi pune pune semnătura pe toate documentele juridice” şi nu suportă termen de comparaţie cu alte salarii. „Comparaţia între cine şi cât ar trebui să câstige e dificilă, presa o poate face aşa, rapid, dar aici vorbim de diviziunea muncii şi de responsabilităţi care trebuie retribuite”, susţine vicepreşedintele CJ.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite