Frigul i-a băgat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci persoane din Satu Mare au ajuns în weekend la Unitatea de Pimire a Urgenţelor cu hipotermie. Trei dinte acestea sunt cazuri sociale, oameni fără adapost, găsiţi pe stradă, una dintre acestea fiind internată la terapie intensivă cu o temperatură a corpului de 29 de grade.



Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Satu Mare, în intervalul 29.01.2010 (ora 19.00) – 01.02.2010 (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare au solicitat asistenţă medicală 330 persoane, din care 78 au fost copii. Patru persoane au primit îngrjiri medicale după ce au fost victimele unor accidente rutiere, trei persoane ca urmare a unor agresiuni suferite, trei au fost muşcate de câini.

Citiţi şi: Focşani: Doi oameni au ajuns degeraţi la spital

Totodată, 5 persoane au ajuns la UPU cu hipotermie. Trei dinte acestea sunt cazuri sociale, oameni fără adapost, găsiţi pe stradă. După ce au fost asistaţi în cadrul UPU şi după ce temperatura corpului a revenit la normal, patru dintre aceşti pacienţi au părăsit spitalul. O persoană din cele 5 a necesitat internare în spital. T.A. în vârstă de 81 de ani a ajuns la UPU cu o temperatură a corpului de 29 de grade. Pacienta fost internată de urgenţă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare. După ce a ieşit din starea de hipotermie, pacienta a fost transferată pe secţia Interne, starea ei în momentul de faţă fiind stabilă. În intervalul menţionat s-au născut 10 copii, 7 fetiţe şi 3 băieţi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite