„Formula 1“ de Satu Mare începe în februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediția de anul trecut a competiţiei de rally-sprint a fost extrem de spectaculoasă
Ediția de anul trecut a competiţiei de rally-sprint a fost extrem de spectaculoasă

Lista pentru înscrierile la rally sprint a fost deschisă ieri. La competiţie pot să participe atât amatori, cât şi profesionişti. Toate etapele competiţiei de Rally Sprint se vor disputa la poligonul ACR., începând cu data de 20 februarie, iar taxa de participare este 40 lei.

Prima etapă a celui de al treilea concurs de îndemânare pentru șoferii profesioniști, dar și amatori de rally sprint  se va desfășura în data de 20 februarie, a anunțat David Seletye, directorul Automobil Club Român (ACR), filiala Satu Mare, organizatorul acestei competiții. Campionatul de rally-sprint va avea cinci etape

Lista pentru înscrierea concurenților a fost deschisă ieri și se va închide în prima zi de concurs, mai exact pe 20 februarie. Această serie de concursuri de maşini se organizează pe piste închise, cu participarea piloţilor amatori şi licenţiaţi, iar prin cronometrarea timpilor de parcurgere a manşelor se vor decide câştigătorii, în diferite categorii.

Prima ediţie a competiţiei organizate în Satu Mare s-a desfășurat în anul 2000, fiind reluată ulterior abia anul trecut. „Peste 80 de persoane au participat la etapele anterioare din campionat, câte 40 la fiecare etapă. Participanţii au voie să lipsească doar la o singură etapă. În acest an așteptăm peste 100 de concurenți“, a declarat David Seletye. Taxa de participare este de 40 de lei, iar pentru membri ACR este de 20 de lei, pentru fiecare cursă.

Rezervat pentru cinci grupe de mașini

La concurs vor participa piloţi cu orice tip de autoturisme, obligatorie fiind casca de protecţie şi centura de siguranţă, precum şi starea tehnică perfectă a automobilului. Concursul se desfăşoară pe cinci grupe: NO-maşini cu capacitate cilindrică de până la 1.400 cm3, N1-maşini cu capacitate cilindrică între 1.400-1.600 cm3, N2-capacitatea de la 1.600 cm3, N3-mașoni cu capacitate cilindrică între 1.800-2.000 cm cubi şi grupa A care aparţine piloţilor profesionişti licenţiaţi şi cu maşini modificate.  

Şi pentru domnişoare

Câștigătorii concursului de anul trecut sunt Gabriel Kiss din Satu Mare și Marius Feher din Baia Mare. „Cei doi s-au luptat la categoria mare, scorul fiind foarte strâns între ei. Piloții au avut de parcurs o portiune de doi kilometri, cu multe șicane și curbe periculoase“, a mai spus Seletye. Tot anul trecut la concurs a mai participat și o domnișoară, Butka Boglárka, care a primit premiu special.
Cifra

100 de concurenţi
Anticipează organizatorii că se vor înscrie până pe 20 februarie

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite