Florin Gardoş - Este noul Rădoi din Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evoluţiile bune avute la echipa de club şi la naţionala de tineret l-au recomandat pe sătmărean ca fiind unul dintre fundaşii de care are nevoie echipa Steaua Bucureşti. Suporterii îl aseamănă cu fostul căpitan al Stelei, ajuns la arabi.

Profil
Născut: 29 octombrie 1988 Satu Mare
Studii: anul III Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea Ecologică
Familie: o soră

Evoluţiile bune avute la echipa de club şi la naţionala de tineret l-au recomandat pe sătmărean ca fiind unul dintre fundaşii de care are nevoie echipa Steaua Bucureşti. Suporterii îl aseamănă cu fostul căpitan al Stelei, ajuns la arabi.

Florin a fost îndrăgostit de fotbal încă de când era mic, iar la zece ani deja era „înregimentat” la piticii Olimpiei Satu Mare. “ Sigur, ca orice puşti de vârsta mea adoram fotbalul, aşa că i-am convins pe ai mei să mă dea la un club nu să bat mingea doar în faţa blocului“, povesteşte sportivul.
Iosif Kalmar a fost primul antrenor care l-a iniţiat pe Florin Gardoş în ABC-ul fotbalului. „Ca orice puştan, aveam şi eu un idol la echipa mare a Olimpiei: Ciprian Mozacu. Interesant că peste ani am devenit colegi de echipă la Concordia Chiajna, iar acum suntem foarte buni prieteni”, spune Florin.

Om de bază la Naţională

La 13 ani, a continuat la CSS Satu Mare, fiind pregătit de Dacian Nastai, echipă alături de care a terminat în două rânduri pe locul 5 pe ţară. La 16 ani, a semnat cu echipa Someşul Satu Mare, fiind unul dintre oamenii de bază a echipei.  Evoluţiile bune de la club l-au adus şi în atenţia naţionalei de juniori, prima convocare primind-o la 15 ani.
La 20 de ani, după ce a ajuns unul dintre cei mai buni  fundaşi de la Someşul, au început să curgă ofertele. A fost în probe la Farul Constanţa, FC Braşov, Sportul Studenţesc şi CSM Ploieşti, însă până la urmă a ajuns la Concordia Chiajna.  Florin a fost convocat în premieră la naţionala de tineret, la meciul amical pe care România l-a disputat, anul trecut, împotriva Poloniei. Deşi a fost introdus de către selecţionerul Emil Săndoi abia în minutul 75, Florin şi-a făcut conştiincios treaba, ba mai mult, a reuşit să înscrie golul victoriei chiar în ultimul minut de joc. De atunci, este unul dintre preferaţii antrenorului Săndoi, fiind convocat cu regularitate la echipa naţională de tineret.

Steaua a fost visul său

Fundaşul de 22 de ani al Concordiei joacă de două sezoane la trupa din Chiajna, iar Piţurcă a primit recomandări excelente de la Bumbescu despre tânărul jucător şi ar fi decis să mizeze pe el în sezonul viitor. La fel a procedat Piţurcă şi cu Rădoi, în 2000, când fostul selecţioner a preluat trupa din Ghencea. “Când eram copil unul dintre visele mele era să simt măcar pentru câteva clipe iarba din Ghencea. Odată cu venirea mea la Steaua, mi-am îndeplinit visul. Vinerea trecută, când m-a sunat domnul Piţurcă şi mi-a zis că ar dori să se bazeze pe serviciile mele, am crezut la început că e o glumă. Noroc că i-am recunoscut vocea. Pentru câteva secunde am rămas fără cuvinte”, povesteşte fotbalistul. Sătmăreanul a semnat cu gruparea roş-albastră pentru cinci sezoane, urmând să facă deplasarea în Austria, acolo unde Steaua va face un cantonament de 12 zile.

Ce-i place

Sportul, în general, schiul şi înotul fiind printre preferinţele lui. Îi place mult să călătorească şi să viziteze locuri şi obiective turistice cât mai interesante.

Ce nu-i place
Să se trezească de dimineaţă, dar şi să stea departe de cei dragi. “Faptul că stau departe de casă este singurul meu neajuns. Însă vorbesc foarte mult la telefon cu cei dragi şi sincer de abia aştept sfârşitul de săptămână să vin la Satu Mare.”

Întrebări şi răspunsuri

Este de ajuns doar să visezi ca să-şi faci o carieră în fotbal?
F.G - Cred că visele stau la baza unei cariere, indiferent ce domeniu îţi alegi. Ca şi copil, dacă nu visam să ajung fotbalist, probabil nu mă apucam, dar de aici până la o carieră este drum lung. Pe lângă talent, trebuie multă muncă, sacrificii şi ceva noroc.

Cât de mult înseamnă pentru tine faptul că ai semnat cu Steaua?
F.G – Cum am mai spus, odată cu venirea mea în Ghencea mi-am îndeplinit un mare vis, care acum a devenit realitate. Sunt stelist de mic şi acum, că sunt aici, îmi doresc să câştig titlul şi să-i fac pe suporteri fericiţi!

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite