Florin Gardoş, noua senzaţie din fotbalul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este considerat una dintre marile speranţe ale sportului-rege, după evoluţiile bune de la echipa de club şi prestaţiile promiţătoare de la naţionala de tineret.



Florin a fost îndrăgostit de fotbal încă din copilărie, iar la zece ani deja era „înregimentat“ la piticii Olimpiei Satu Mare. „Ca orice puşti de vârsta mea adoram fotbalul, aşa că i-am convins pe ai mei să mă dea la un club ca să nu bat mingea doar în faţa blocului. Domnul Iosif Kalmar a fost primul antrenor care m-a iniţiat în fotbal. Ca orice puştan aveam şi eu un idol la echipa mare a Olimpiei, pe Ciprian Mozacu. Interesant că peste ani am devenit colegi de echipă la Concordia Chiaşna, iar acum suntem foarte buni prieteni“, ne spune Florin.
La 13 ani a continuat la CSS Satu Mare, fiind pregătit de Dacian Nastai. Cu acesta a terminat de două ori pe locul 5 la Campionatul Naţional. De la 16 ani a semnat cu echipa Someşul Satu Mare fiind unul dintre oamenii de bază a echipei.

Se bate la promovare în Liga I

Evoluţiile bune de la club l-au adus şi în atenţia naţionalei de juniori, prima convocare primind-o la 15 ani. La 20 de ani, după ce a ajuns unul dintre cei mai buni jucători de la Someşul Satu Mare, au început să curgă ofertele.
A fost în probe la Farul Constanţa, FC Braşov, Sportul Studenţesc şi CSM Ploieşti, însă până la urmă a ajuns la Concordia Chiaşna. „Echipa la care eram, Someşul Satu Mare, a fost vândută împreună cu 10 jucători unui om de afaceri din judeţul Sălaj. Singurii care nu am mers acolo am fost eu şi Marian Pop, care am plecat la Astra Ploieşti. Am făcut pregătirea de vară acolo, dar cu trei zile înainte de a începe campionatul, a trebuit să plecăm pentru că ei ne-au băgat o anumită clauză în contract, pe care nu o puteam accepta, aşa că am mers la Chiajna“, spune fotbalistul.

A dat golul victoriei în meciul cu Polonia

Florin nu regretă deloc că a ajuns aici, deoarece condiţiile de pregătire  sunt foarte bune, iar echipa se bate pentru promovarea în prima ligă. Florin a fost convocat în premieră la naţionala de tineret în meciul amical pe care România l-a disputat în compania Poloniei. Deşi a fost introdus de către selecţionerul Săndoi de abia în minutul 75, Florin şi-a făcut conştiincios treaba, ba mai mult a reuşit să înscrie golul victoriei chiar în ultimul minut de joc.
„M-am bucurat foarte mult că am dat gol cu Polonia, dar nu am realizat cu adevărat importanţa lui decât după meci. Chiar după fluierul final am fost chemat să dau un interviu pentru Televiziunea Română, am răspuns la vreo trei întrebări şi m-am dus la vestiar. După ce am revenit din vestiar, afară erau vreo 7-8 camere de filmat şi tot atâţia reporteri care m-au intervievat. Atunci am simtit pentru prima dată de când joc fotbal că sunt fotbalist“, încheie Florin.

Ce-i place
Îi place foarte mult sportul în general, schiul şi înotul fiind între preferinţele lui. Fotbalistului îi place mult să călătorească şi să viziteze locuri şi obiective turistice cât mai interesante.

Ce nu-i place
Nu-i place să se trezească de dimineaţă, după cum nu-i place să stea departe de cei dragi. „Faptul că stau departe de casă este singurul meu neajuns. Însă vorbesc foarte mult la telefon cu cei dragi şi, sincer, de abia aştept sfârşitul de săptămână să vin la Satu Mare“, a spus tânărul.

Întrebări şi răspunsuri
Cum comentezi situaţia actuală din fotbalul sătmărean?
F.G.: Despre asta pot să spun că nu este normal ca un oraş cu 120.000 de locuitori să aibă echipa fanion în liga a 4-a, iar o comună de 12 000 de locuitori să aibă echipa la promovare în Liga 1. Nu ştiu cum s-a ajuns în situaţia asta, dar părerea mea că se pierd mulţi copii talentaţi, pentru că nu au un club mare la care să continue după ce termină junioratul.
Care este visul tău cel mai mare ca sportiv?
F.G.: Visul meu ca sportiv este să ajung să joc la o echipă mare din ţară şi poate într-o zi să fiu chemat şi la naţionala „mare“.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite