Flaviu Cuteanu, un chitarist de top la numai 15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flaviu a reuşit să impresioneze juriul la recent desfăşuratul festival „Muzica inimii mele“, unde a fost recompensat cu titlul de cel mai bun instrumentist.

Profil
Născut - 11 iulie 1994, Satu Mare
Studii - Clasa X-a Liceul de Artă „Aurel Popp“, Satu Mare
Familie - Are o soră mai mare.

La doar 15 ani, Flaviu a reuşit să se facă cunoscut printre chitariştii din Satu Mare, dar şi printre cei din ţară, dacă e să ne orientăm după premiile pe care le-a obţinut până acum.

Este suficient să-l asculţi o singură dată să-ţi dai seama că este un instrumentist care promite, tehnica şi acurateţea suntelui fiind punctele lui forte. A fost atras de muzică încă de mic, sora lui mai mare fiind ceea care i-a insuflat „microbul“ muzicii rock. Sătmăreanul cântă la chitară solo de trei ani şi a debutat la trupa Buzzkill.

A impresionat la Costineşti şi la Satu Mare

„Cântam mai mult coveruri, iar stilul adoptat a fost hard şi glam rock. De fapt a fost mai mult un experiment muzical ceea ce am făcut atunci“, spune Flaviu. A părăsit trupa şi a trecut la Burning Ashes, grup care a cunoscut şi el transformări şi care de o lună se numeşte Crash.

„Am schimbat şi stilul de muzică şi am trecut pe trash metal. Din fericire, Satu Mare este un bastion important al muzicii rock, unde se ascultă şi se respectă muzica de calitate. Mă bucură nespus de mult că deja am reuşit să ne facem şi noi fanii noştri“, susţine tânărul. Flaviu este un autodidact în ale chitării, chiar dacă urmează un liceu de muzică.

„La liceu studiez chitara clasică, însă ca să mă perfecţionez în chitara solo electrică studiez foarte mult acasă. Am învăţat multe, dar şi de la Keyza Kalman, profesorul meu personal de chitară, un virtuoz al instrumentului, el fiind specializat mai mult pe muzica jazz şi pop rock. Am prins multe de la el“, afirmă Flaviu. Anul trecut a participat, împreună cu trupa Burning Ashes, la festivalul „Youth Festival“ de la Costineşti, unde au câştigat menţiunea specială.

„Cred că meritam să luăm un premiu mai mare la acest festival, dar asta e o altă poveste. Important a fost că am concurat cu multe trupe de valoare din ţară şi ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost că după festival am fost felicitaţi de multă lume, inclusiv de cei din juriu“, susţine Flaviu.

Cel mai bun instrumentist la „Muzica inimii mele“


Recent a participat la festivalul „Muzica inimii mele“, aflat la ceea de-a treia ediţie. „A fost un festival interesant cu trupe şi interpreţi de valoare. Mă bucur pentru cele două distincţii pe care le-am obţinut, titlul de cel mai bun instrumentist al festivalului şi locul doi cu trupa Crush. Aici aş vrea să-i enumăr şi pe ceilalţi băieţi din trupă, nişte tipi de mare ispravă: Goie Marius - voce şi care a câştigat şi Marele Trofeu al festivalului, Bobu Roberto Cristian - chitară ritmică, Liviu Mureşan - bass, Adam Dobie - clape şi Gheorghe Bereş la tobe“, încheie Flaviu.

 

Întrebări şi răspunsuri

Care este modelul tău în muzică?

F.C.: Îmi place foarte mult Yngwie Malmsteen pentru tehnica lui desăvârşită în mânuirea chitării, dar îl admir şi pe Michael Angelo Batio, chitaristul trupei Nitro. Sunt influenţat şi de muzica preclasică.

Doreşti să urmezi o carieră în muzică?

F.C.: Sigur că da. Doresc să mă perfecţionez continuu şi să fac carieră în muzica rock.

Ce-i place - Este un mare gurmand, deşi nu se vede, mâncarea preferată fiind ciorba de fasole cu ceapă. Îi place să practice sporturile extreme, în special parkour, dar şi snowboarding.  Îi place să se uite la filme, cele SF şi horror fiind în topul preferinţelor.

Ce nu-i place - Nu-i plac oamenii prefăcuţi şi detestă manelele. Nu-i plac oamenii lipsiţi de curaj şi snobii.

 



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite