Flash-mob pentru Hotelul Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de tineri sătmăreni au iniţiat primul flash-mob pentru a salva un monument istoric, Hotelul Dacia (fostul Pannonia). Tinerii promovează ideea prin blogul http://smflashmob.blogspot.com pentru a încuraja cât mai mulţi sătmăreni să participe.

     Campania de salvare a hotelului a fost iniţiată pentru a-i trezi pe cetăţeni să promvoeze valorile cultural şi arhitecturale ale oraşului.

Mesajul de campanie a tinerilor:

    "Hotelul Dacia sau Pannonia este una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiu. Sătmărenii sunt mândri de ea, iar turiştii rămân impresionaţi de eleganţa sa burgheză. Deşi este vorba de o clădire istorică, aparţinând patrimoniului, noul proprietar a reusit să facă rost de avize care să îi permită să modifice aspectul acesteia.

image


    Noi credem că Hotelul Pannonia, mai nou numit Dacia, nu este numai a persoanelor care au intrat în posesia lui, ci şi a celor care îşi asumă responsabilitatea pentru această clădire istorică. Din acest motiv, rugăm toţi sătmărenii, care se simt nedreptăţiţi prin pierderea unui simbol important al acestui oraş, să ia atitudine şi să participe la flash-mob. Dorim ca astfel, împreună, să arătăm presei, societăţilor civile şi politicienilor că nu putem accepta transformarea acestui monument într-un conglomerat de beton lipsit de personalitate şi farmec. 
    Rugăm toţi sătmărenii care încă mai cred că cetăţenii trebuie să se manifeste pentru a-şi apăra valorile, să vină joi, 22 aprilie, la ora 18.30, în faţa Hotelului Dacia/Pannonia şi să se întoarcă spre parc purtând o pancarta cu următoarea inscriptie: Dacia – A noastră/Pannónia – A miénk”

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite