Satu Mare: Fiul lui Bia nu știe să scrie, dar are permis de conducere unguresc valabil-Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Fiul lui Bia nu știe să scrie, dar are permis de conducere unguresc valabil-Revista presei locale
Satu Mare: Fiul lui Bia nu știe să scrie, dar are permis de conducere unguresc valabil-Revista presei locale

Autoritățile maghiare au confirmat că permisul de conducere al fiului samsarului de cai Bia, Ionel Rostaș, este valabil, scrie Informaţia Zilei şi Sătmarul, invadat de ambrozie, titrează Gazeta de Nord-Vest.

Oamenii legii din Ungaria susţin că Ionel Rostaş are permis maghiar de conducere valabil deşi legislația românească nu-i permitea acest lucru fiind condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației. Ionel Rostaș a obținut permisul de conducere unguresc în luna aprilie a acestui an, deşi, potrivit unor surse apropiate familiei Rostaș, tânărul nu știe să scrie. Autoturismul BMW, proprietatea fiului lui Bia, a fost implicat sâmbăta trecută, în jurul orei 8 și 30 de minute, într-un tragic accident rutier soldat cu decesul lui Viorel Călin Șerban (19 ani), pasager pe bancheta din spate. În momentul accidentului, în BMW se aflau 5 persoane, o fată și patru băieți. Toți erau după o noapte de chef. După ce, potrivit depozițiilor martorilor, conducătorul autoturismului BMW a comis mai multe abateri la regimul rutier, pe str. Careiului, pe un drum cu două benzi pe sens, a intrat pe contrasens pentru a depăși două microbuze care se deplasau în aceeași direcție de mers și a intrat în coliziune cu un autoturism Volkswagen Golf. Rănit foarte grav, Viorel Călin Șerban a fost trasportat la Spitalul județean de Urgență Satu Mare, de unde a fost transferat la Spitalul județean Maramureș, unde după aproximativ 5 ore a decedat, scrie Informaţia Zilei.

Iarba Pârloagelor a invadat Sătmarul
Sute de sătmăreni suferă de alergii severe provocate de polenul acestei plante care s-a răspândit în ultimii ani în tot judeţul. Ambrozia sau iarba pârloagelor, o plantă originară din America, semnalată pentru prima dată în judeţ în anul 1977, constituie un adevărat pericol pentru sănătatea sătmărenilor. Sute, poate chiar mii de sătmăreni s-au îmbolnăvit din cauza polenului răspândit de această plantă, care provoacă alergii severe ale căilor respiratorii. Împotriva acestei alergii nu există un tratament special, ea putând fi diminuată doar prin imunoterapie, persoanele afectate rămânând însă alergice tot restul vieţii. În prezent, ambrozia s-a răspândit în tot judeţul, potrivit datelor furnizate de Agenţia de Protecţie a Mediului. Planta creşte îndeosebi de-a lungul şoselelor, a căilor ferate şi pe terenurile necultivate atât din intravilanul cât şi din extravilanul localităţilor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite