Fiscul e pe urmele celor care nu plătesc taxa de salubritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sătmărenii pot scăpa cu un avertisment dacă se prezintă la Finanţe
Sătmărenii pot scăpa cu un avertisment dacă se prezintă la Finanţe

Doar 68.000 de sătmăreni din 115.000 îşi plătesc efectiv serviciile de ridicare a gunoiului menajer. Sătmăreni care nu au contracte de salubrizare încheiate cu Florisal, sau fie nu au achitat taxa specială la Finanţe riscă amenzi de 1.000 de lei.

Aproape jumătate dintre sătmăreni  riscă amenzi între 500 şi 1.000 de lei pentru că nu îşi plătesc serviciile de ridicare a gunoiul menajer. „Am început controalele în teren şi vom aplica amenzi între 500 şi 1000 de lei celor care nu au contract cu Florisal şi nici nu au venit la noi la Finanţe să plătească taxa specială de salubrizare de 8 lei pe lună de persoană“, afirmă Veronica Frăţilă, şef Serviciu  Constatare Impunere şi Control din cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare.

Aceasta mai spune că cei care vin de bunăvoie, fără a fi somaţi prealabil, şi îşi depun declaraţia de impunere privind taxa special de salubrizare, pot scăpa cu un avertisment. „Am început de luna trecută să facem controale pe teren. Am emis 50 de înştiinţări până acum şi vom aplica amenzi în următorea perioadă.  Toată lumea trebuiă să achite serviciile de salubrizare. Toţi cei care locuiesc în Satu Mare produc deşeuri menajere, în consecinţă trebuie să se achite, fie printr-un contract cu Florisal, fie prin taxa specială la Finanţe, de obligaţiile de plată a serviciului de ridicare a gunoiului“, mai spune Veronica Frăţilă.

Aproape jumătate dintre sătmăreni nu îşi plătesc gunoiul

Din cei 115.000 de locuitori  ai municipiului, circa 74.000 au încheiate contracte de salubrizare cu Florisal, însă doar 62.000, dintre aceştia  îşi plătesc efectiv tarifele lunare pentru serviciile de ridicare a gunoiului. La  aceştia se adaugă însă, în jur de 6.000 de personae care şi-au înregistrat la Finanţele Locale obligaţia de plată a acestei taxe.  „În prezent avem contractate serviciile de ridicare a deşeurilor menajere pentru circa 74.000 de sătmăreni,cu tariful social de 6,85 de lei, plus chiria la pubele. Însă, peste 12.000 dintre aceştia sunt rău platnici, astfel că, luna trecută, a trebuit să desfacem contractele în cazul a 4.000 de sătmăreni care nu şi-au achitat de mai bine de şase luni facturile“, spune Vasile Puşcas, directorul Florisal Satu Mare.



Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite