Finanţare: 3,6 milioane de lei pentru informatizarea Consiliului Judeţean Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Sistem informatic integrat al Județului Satu Mare“, a fost selectat și aprobat pentru co-finanțare cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului este de 3.672.374,08 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 2.180.058.02 lei. Sistem integrat va avea la bază un portal interactiv.

Proiectul ”Sistem informatic integrat al Județului Satu Mare realizat la nivelul Consiliului Județean pentru facilitarea accesului electronic al cetățenilor și instituțiilor la serviciile administrative”, a fost selectat și aprobat pentru co-finanțare cu sprijinul Fondului European de Dezvoltare Regională. Valoarea totală a proiectului este de 3.672.374,08 lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 2.180.058.02 lei.

Iosif Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, a semnat în această dimineaţă contractul de finanţare, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc astăzi în Sala Mică a Palatului Administrativ din Satu Mare. La semnarea acestuia a mai participat Ştefan Gati, secretar general adjunct al SGG, vicepreşedintele Romsilva Balogh Alexandru şi primarul Iuliu Ilyes.

Proiectul propune informatizarea activităţilor din cadrul Consiliului Judeţean Satu Mare, ca autoritate a administraţiei publice locale, prin punerea la dispoziția cetățenilor şi mediului de afaceri a unor servicii administrative care vor contribui la promovarea interacțiunii între administrația publică şi întreprinderi sau cetățeni, crescând competitivitatea economică. Sistem integrat va avea la bază un portal interactiv cu funcționalități de e-administrație care va permite oferirea către cetățeni a 6 servicii electronice interactive de tip e-administrație:  amenajarea teritoriului şi urbanism; asistenţă socială; administrație publică care va oferi servicii precum: programare audienţe, petiții, reclamații şi sesizări, informare online; drumuri şi transporturi; plăți online
şi Mesagerie care va oferi servicii de notificare şi comunicare inter-instituțională, pentru a îmbunătăți astfel interacțiunea între aceștia şi Consiliul Județean.
Durata de realizare a investiției este de 14 luni de la începerea procedurilor de achiziție publică necesare realizării proiectului. Pentru județul Satu Mare, acest proiect este primul câștigat în domeniul IT iar în prezent se lucrează pentru a se depune spre finanțare un nou proiect ce vizează un sistem informatic integrat la nivelul spitalelor.


Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite