File Monika - Iubeşte maşinile şi concursurile de accelerare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A preluat pasiunea pentru maşini şi pentru cursele auto de la soţul ei, împreună cu care organizează acum evenimente automobilistice la Satu Mare.

Monika sau Mona, cum îi spun prietenii, este din Târgu Mureş, dar cea mai mare parte a vieţii şi-a petrecut-o la Satu Mare. „Am avut doar patru ani când, împreună cu familia, m-am mutat în judeţul Satu Mare. Mama a fost detaşată ca medic în Turulung, iar tatăl este sătmărean la origine“, spune Mona.
În comuna sătmăreană şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei. Doar în vacanţele de vară mergea la Târgu Mureş, unde trăieşte şi azi o mare parte din familia ei.
Pasionată de fotografie
Trei mari pasiunea are încă din copilărie: câinii, sportul şi fotografiatul. „Am făcut handbal la şcoala generală şi apoi la liceu, după care m-am lăsat. Regret şi în ziua de azi”, povesteşte tânăra. După terminarea liceului a plecat la Debrecen, Ungaria, la facultatea de artă fotografică. Visul ei e4ra să ajungă fotograf–corespondent de război. „Am pelcat la Debrecen, iar după o săptămână m-am răzgândit şi am revenit în ţară. M-am înscris la Facultatea de Jurnalism, la Cluj. Anii studenţiei au fost cei mai frumoşi, deoarece mi-am făcut foarte mulţi prieteni, pe care îi am alături şi azi”, mai spune ea.
După absolvire, a lucrat la un ziar din Târgu Mureş, iar după un an soarta a determinat-o să revină la Satu Mare şi să lucreze ca ştiristă la un post de radio nou înfiinţat, unde activează de mai bine de cinci ani. „Probabil nu a fost o întâmplare revenirea la Satu Mare. Lucrând la radio am reuşit să-l cunosc pe soţul meu, Gergo”, povesteşte Monika.
Întrebări şi răspunsuri
ADS: Pe lângă radio şi fotografie, ce alte pasiuni mai ai?

F.M.: Îmi plac multe, printre care maşinile şi concursurile de accelerare. Soţul meu are o afacere în acest domeniu, dar este şi pilot de raliuri amator. Datorită lui m-am îndrăgostit şi eu de aceste activităţi şi a început să-mi placă şi şofatul. Am fost prezentă la nenumărate concursuri de accelerare, iar mai nou ne implicăm amândoi şi în organizarea unor astfel de evenimente.
ADS: Cum poate o femeie să iubească atât de mult maşinile şi concursurile auto?
F.M.: Cum spuneam, dragostea vine datorită soţului meu. Acum patru ani l-am ajutat pe soţul meu să organizeze primul Tuning Show în oraş, iar în ultimii doi ani m-am implicat şi în organizarea a două mari evenimente: Chevrolet şi Opel Drag Racing. A fost extraordinar, mai ales că prin aceste concursuri am reuşit să cunosc foarte mulţi oameni importanţi din sportul internaţional.
PROFIL
Născută: 30 noiembrie 1981, Târgu Mureş
Educaţie: Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Jurnalism, UBB Cluj
Familie: Căsătorită

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite