Fetiță de 4 ani, spulberată de un microbuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anita, singurul copil al familiei Tudor din Nisipeni, a murit aseară după ce a fost rănită grav într-un accident de circulație. Fetiţa a fugit de lângă părinţii ei şi încercat să traverseze strada, dar a fost lovită de o maşină. A murit după trei ore în Ambulanţă.

Tragedie într-o familie din localitatea Nisipeni, comuna Lazuri. Singura fetiță a familiei Todor, Anita, de numai 4 ani, a murit aseară la câteva ore după ce a fost accidentată grav de un microbuz condus de Marius D., de 31 de ani, din Micula. Polițiștii nu au reușit să stabilească încă viteza cu care circula șoferul, iar acum așteaptă rezultatul expertizei.

Medicii sătmăreni au resuscitat-o pe fetiță timp de o oră și jumătate, însă fără succes. Anita a murit în salvarea care trebuia să o transporte la Cluj. „Salvarea care a plecat la fața locului a preluat-o pe micuță dintr-o altă mașină care venea cu ea spre spital. Fetița era în comă profundă. A fost intubată și ventilată mecanic și investigată. După ce s-a constatat că avea fractură de bază de craniu, îi curgea sânge din urechi și avea leziuni și fracturi multiple, s-a decis transferul ei la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Era în stare foarte gravă. În ambulanță a făcut stop cardiac și a murit“, a declarat medicul Gabriela Notariuș de la Serviciul de Ambulanță Satu Mare.

Lovită sub privirile părinților
Potrivit martorilor, micuța a traversat strada fără să se asigure, fiind accidentată chiar sub privirile părinților ei. „Părinții erau lângă ea, stăteau de vorbă la gard cu vecinii. Totul s-a petrecut rapid. Fata a fugit de lângă ei și a vrut să treacă strada. De la gard până la șosea sunt aproximativ opt metri. Șoferul nu are scuză, trebuia să fie mai atent“, a declarat Ștefan Lenghel, primarul comunei Lazuri. Acesta mai spune că fetița provine dintr-o familie bună, iar părinții aveau mare grijă de ea. „Tot satul vorbește numai de necazul care a lovit această familie. Primăria din Lazuri va suporta cheltuielile pentru achiziționarea sicriului, dacă familia va solicita acest ajutor“, a mai spus primarul.
Polițiștii i-au recoltat șoferului probe de sânge pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii și au început demersurile pentru întocmirea unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Încă un accident mortal
Un alt accident mortal de circulaţie a avut loc la intrarea în oraşul Negreşti-Oaş aseară, în jurul orei 21.45. Un bărbat de 49 de ani, din localitate, a fost lovit de o mașină, al cărei șofer nu l-a observat că era întins pe marginea șoselei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite