Satu Mare: Fetiţă de patru ani bătută cu biciul de tată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Fetiţă de patru ani bătută cu biciul de tată
Satu Mare: Fetiţă de patru ani bătută cu biciul de tată

O familie din oraşul Ardud a rămas, în decurs de câteva luni, fără cei şase copii minori după ce Direcţia Generală pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat cu privire la faptul că tatăl îşi bătea regulat copii cu biciul.

Ultimul caz de abuz a fost înregistrat în această săptămână când, Florin Vărlan (40 de ani), şi-a bătut cu un bici fetiţa de 4 ani.

Florina Szulczer a fost scoasă din sânul familiei şi plasată în regim de urgenţă la un centru de minori. Ea a fost consultată de către un medic legist după ce pe corpul micuţei au fost observate urme vineţii.

Alături de ea au mai fost internaţi în centru de minori alţi doi fraţi, de 2 ani şi, respectiv 9 luni. Minorii locuiau împreună cu familia pe o păşune de lângă pădurea din oraş, părinţii muncind ca ciobani la o fermă de oi. Ei îşi duceau traiul zilnic într-o colibă improvizată.     
 
Primii trei minori au fost scoşi din familie încă de anul trecut, la această oră fiind internaţi în centre de plasament unde duc o viaţă liniştită. Mihaela Bonea, şefa serviciului “Abuz” din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Satu Mare a precizat că s-a luat această măsură deoarece părinţii duc o viaţă destrăbălată.

„În momentul în care consumă băuturi alcoolice, tatăl îşi bate copii. Pune mâna pe orice  obiect apucă şi dă în ei. Aceştia locuiesc în concubinaj de mai bine de 10 ani iar femeia nu este divorţată de primul soţ, iar copii apar în acte ca fiind ai primului soţ”, a declarat Mihaela Bonea.

Părinţii nu au opus rezistenţă

În momentul în care asistenţii sociali au ridicat minorii din coliba de la poalele pădurii, părinţii acestora nu au opus rezistenţă.

„De obicei de confruntăm cu refuzuri din partea acestora, însă un asemenea caz caracterizat de indiferenţa părinţilor nu am mai întâlnit. Nici nu le-a păsat că le luăm copii”, a declarat Mihaela Bonea. Pe numele bărbatului poliţiştii din Ardud au întocmit dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.  

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite