Festivităţi: Start la distracţie de „Ziua Oraşului Satu Mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proconsul, Smiley şi Connect – R, cap de afiş la cea de-a XIV-a ediţie a Zilei Oraşului Satu Mare“. Invitaţi speciali la această ediţie sunt trupele „Moonyard“ şi „Rzeszow Klezmer Band“ din Zutphen şi Rzeszow, oraşele înfrăţite cu Satu Mare



Distracţia de „Ziua Oraşului“ începe chiar din această seară  la Clubul „Insomnia“ unde, „Moonyard“, trupa de rock din Zutphen, oraşul olandez înfrăţit cu Satu Mare va susţine un concert cu intrare liberă, în organizarea Primăriei Satu Mare.
Piaţa 25 Octombrie va fi mâine teatrul de operaţiuni pentru cea mai mare distracţie  a anului. La ora 11 este programată deshiderea oficială a festivităţilor, în prezenţa oficialităţilor locale şi a unei delegaţii din Zutphen, anul acesta aniversându-se patru decenii de la înfrăţirea cu Satu Mare. Fanfara majoretelor vor da startul distracţiei şi anul acesta, performând spre deliciul publicului.  Începând cu ora 12.00, pe scena din Piaţa 25 Octombrie vor urca „Steluţele Inedit“ de la Palatul Copiilor, un grupul de elevi de la Nyiregyhaza, elevii Şcolii Populare de Artă, şi trupele locale „Monica“, „Cash“, „Amerik-a“. Începând cu ora 15.00, distracţia continuă cu trupa de suflători „Pro Arta Brass“ cu muzică de promenadă, pentru ca mai apoi, de la ora 16.00, să urce pe scenă „Park Folk Grup“, Tavi Bud, Gabriella Szekely, „Punctul Următor“, „Inedit“ şi  „Black River Blues Band“.

Cea mai frumoasă fată

Şi în acest an, de „Ziua Oraşului“ se va alege cea mai frumoasă sătmăreancă, şapte tinere fiind înscrise în concurs. La competiţia programată între orele 17.30 – 19.15, în cadrul „Miss Ziua Oraşului“ va evoula şi grupul umoristic „Tact“, dar şi interpretul Aldo Blaga.

Superconcerte

Formaţia de muzică rock „Moonyard“ din Zutphen va da startul concertelor de pe scena din Piaţa 25 Octombrie, în jurul orei 19.00, urmând ca, de la ora 20.00 să concerteze „Connect-R“. Înainte de superconcertul lui „Smiley“, de la ora 21.00, sătmărenii vor putea admira noile trenduri în materie de modă, într-o prezentare de modă a „Gaby’s Models“. Dansul intră în scenă de la ora 21.45 trupele sătmărene „Crazy Dancers“, „Stil“, „Destiny“.  Cântăreaţa din ţara vecină, Keresztes Ildiko, va urca pe scenă la ora 22.00, iar la finalul concertului pe care aceasta îl va susţine, este programat un moment artistic cu trupa de focuri „Raja” din Sibiu. Proconsul va închide seara cu un superconcert până la miezul nopţii.

Regal de muzică populară în Grădina Romei


„Ziua Oraşului Satu Mare“ aduce pentru amatorii de muzică populară o suită de ansambluri folclorice şi interpreţi populari de renume.
Pe scena amplasată în Grădina Romei, sâmbătă, începând cu ora 15.00, va avea loc o adevărată serbare câmpenească, cu zeci de cântăreţi populari. Vor încânta audienţa până la miezul nopţii Ansamblul Codrenesc de la Liceul Economic, Mihai Papariga, Nepoţii Iancului, Maria Tripon şi Cristi Enache, Cristi Codrea, Lucia Sabău, Trandafirul Negru, Codrişorul şi Ghiţă Blidar, Egri Csodaszarvas, Dana şi Sergiu Matoşan, Petre Mureşan, Ansamblul Cununiţa, Angela Buciu şi Sava Negrean-Brudaşcu. Amfitrionul spectacolului de muzică populară va fi celebrul Nicolae Mureşan.
Distracţia va continua şi duminică în Grădina Romei, începând cu ora 13.00. Până la ora 22.00 vor concerta elevii Şcolii de Arte, Mădălina Zele, Horea Someşan, Petre Zele, Cununa Oaşului şi Ţâpuritoarele din Batarci, Gheorghe Soponar, Maria Petca Poptean şi Grupul Măgura, Ansamblul Folcloric „Kis Rozsmalint” din Bogdand, Ansamblul Ceatăra cu Ana Holdiş Pop, Ioana Guruţă, Bakk Laura şi Sabou Carmen, Ansamblul Meseşul cu Nicolae şi Nicuşor Mureşan, dar şi Ana Pacatiuş.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite