Festivalul scump pentru public restrâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samfest Jazz a costat 120.000 de lei şi a atras doar 150 de spectatori pe seară în Sala Filarmonicii, care are o capacitate de 350 de locuri. Cel mai scump artist, polonezul Tomasz Stanko, a costat municipalitatea nu mai puţin de 12.000 de euro.

120.000 lei a alocat Primăria şi Consiliul Local Satu Mare pentru organizarea celei de-a VI-a ediţii a festivalului internaţional Samfest Jazz, cu 3.000 lei mai puţin decât pentru evenimentele organizate de Zilele oraşului, la care au participat peste 5.000 de sătmăreni.
„Cred că dacă aduceam mici şi bere în incinta Filarmonicii aveam mai mult public. Ne chinuim să avem nume internaţionale cât mai bune, dar se pare că publicul sătmărean nu gustă aşa ceva. Mai rău este că ni se reproşează faptul că nu se organizează evenimente culturale“, a declarat Maria Magdalena, purtătorul de cuvânt al Casei de Cultură „G.M. Zamfirescu“, coorganizator al festivalului de jazz.

image

150 de persoane în medie pe seară

150 de persoane au fost prezente miercuri în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti“ la deschiderea festivalului internaţional de jazz 2010. Cel mai scump artist, polonezul Tomasz Stanko, a costat municipalitatea nu mai puţin de 12.000 de euro. „Nu ne-a fost uşor să-l aducem, a avut rezerve când a auzit de România. Aşa se întâmplă cu fiecare artist internaţional pe care-l invităm la noi. Însă odată ajuns aici s-a convins că nu suntem ţepari şi că românii sunt foarte ospitalieri“, a declarat Maria Magdalena.

15 lei biletul de intrare



Organizatorii caută acum motivele pentru care publicul sătmărean a preferat să stea pe terase în seara concertelor. „Nu cred că preţul de intrare de  15 lei/seară să fie motivul pentru care nu s-a umplut sala Filarmonicii. Ori nu gustă acest gen de muzică ori incultura îşi spune cuvântul“, a mai declarat Maria Magdalena.
Cei care au fost prezenti la spectacole spun că toate concertele au fost de neuitat. „Îmi place jazz-ul, am venit în fiecare seară. Mă bucur că în acest oraş se organizează evenimente de acest gen“, a declarat Laura Săvianu, o tânără prezentă la fiecare spectacol.

Trei trupe în această seară

În această seară, festivalul se încheie cu concertele formaţiilor Macro World din Satu Mare, The Skopje Connection din Macedonia şi Italia şi Lars Danielssin trio din Suedia, Grecia şi Marea Britanie. Preţul biletului rămâne tot 15 lei, iar spectacolele încep la ora 19.00.

image
Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite