Festivalul majoretelor, prima oară la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta se va organiza primul festival al majoretelor în judeţul Satu Mare. Evenimentul va avea loc la data de 5 iunie, având ca loc de desfăşurare centrul oraşului. Până în prezent au fost invitate şapte echipe, două din Ungaria şi cinci din judeţele României.

Primul Festival Internaţional al Majoretelor organizat la Satu Mare se va desfăşura pe parcursul zilei de 5 iunie, cu începe de la ora 10.00. Evenimentul se va desfăşura în centrul municipiului Satu Mare, cu participarea a şapte echipe, două din Ungaria şi 5 din România, din oraşele Arad, Blaj, Oradea şi Satu Mare. În deschidere fiind programată defilarea tuturor echipelor participante. După defilarea participanţilor, cele şapte echipe vor prezenta pe rând câte un dans unic, pregătit special pentru acest concurs.
Iniţiatorul şi organizatorul evenimentului este Csiki Elvira, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala Generală nr. 10, singurul profesor atestat să predea cursuri majorete în oraş.
„Doresc să promovez acest sport, care din luna octombrie a anului trecut a devenit unul recunoscut pe plan naţional. Deocamdată sunt singurul profesor atestat să predau cursuri de majorete şi aş dori să implic cât mai mulţi copii şi tineri”, spune Csiki Elvira, organizator şi profesor de sport.
Profesorul Csiki nu se va opri doar la organizarea festivalului, aceasta, împreună cu 10 elevi de la şcoala la care predă, având în plan participarea la cea mai mare tabără pentru majorete din România, ce va avea loc în această vară.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite