Festivalul Internaţional "Fără bariere" prezintă 14 piese de teatru multiplu premiate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Satu Mare găzduieşte cea de-a patra ediţie a celui mai mare festival de teatru organizat anual la Satu Mare: Festivalul Internaţional "Fără bariere". Perioada de desfăşurare a festivalului este 14-23 mai, timp în care vor fi prezentate 14 piese de teatru, în două limbi, pe patru scene diferite.

           Timp de zece zile, Satu Mare va fi gazda celei de-a patra ediţii a Festivalului Internaţional "Fără bariere", desfăşurată în perioada 14-23 mai.
În cadrul festivalului de teatru, sătmărenii vor avea parte de 14 peise de teatru de excepţie, prezentate de diferite trupe de teatru din ţară şi nu numai, cum ar fi actori ai teatrului Odeon din Bucureşti, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Naţional din Szeged, Ungaria şi altele.
           Câteva din piesele prezentate la festival sunt „Herr Paul” de Tankred Dorst – o piesă care a primit premiul Uniter pentru scenografie pentru Radu Afrim, piesa Interior după Maurice Maesterlinck, regtizată de Diana Dragoş, o sătmăreancă, studentă în an terminal la Facultatea de Teatru şi TV din Cluj-Napoca, secţie regie, , aceasta fiind licenţa ei, o altă piesă câştigătoare a premiului Uniter 2010 intitulată „Pyramus & Thisbe 4 you” de William Shakespeare, premiul pentru cel mai bun regizor fiind câştigat de Alexandru Dabija etc. Întregul program al festivalului poate fi viziualizat AICI.
            În ceea ce priveşte piesele, ele sunt alese dintr-o paletă largă, 5 fiind interpretate în limba maghiară, iar restul de 9 în limba română.
Pe lângă piesele de teatru, publicul sătmărean va avea parte şi de o expoziţie de caricaturi, expozanţii fiind doi caricaturişi renumiţi, Lucian Dobârtă şi Gabriel Bratu, o expoziţie de fotografie intitulată „O lume într-unf estival” şi nu în ultimul rând lansarea cărţii lui Cornel Udrea, intitulată „Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi”.
           Premieră, comparativ cu anii precedenţi, lansarea scenei mobile recent achiziţionată de către Teatrul de Nord Satu Mare, în valaore de 60.000 lei. Scena face parte din bugetul alocat estivalului pentru acest an, suma totală fiind 200.000 lei.
           Organizatorii susţin că majoritatea banilor nu sunt cheltuiţi pe actori, ci pe drumuri şi cazări, deoarece majoritatea trupelor vin din alte oraşe, chiar şi din alte ţări.

             În ceea ce priveşte abonamentele şi preţurile biletelor, un abonament pentru toate piesele costă 92 lei, pentru toate piesele costă 185 lei, iar biletele pentru fiecare spectacol costă 22 lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii şi pensionari.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite