Nadina Hotca, fata de aur din aerobicul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nadina a reuşit să impresioneze încă de la prima participare la un Campionat European
Nadina a reuşit să impresioneze încă de la prima participare la un Campionat European

Nadina este deţinătoarea unui palmares impresionant în gimnastica aerobic. Tânăra sportivă şi-ar dori să îi înveţe pe copii tainele aerobicului. Seriozitate, sacrificiu, perseverenţă şi ambiţie, acestea sunt “ingredientele” care stau în spatele performanţelor deosebite obţinute de Nadina.


Profil
Născută: 12 aprilie 1988 Turţ, judeţul Satu Mare
Studii: anul II, Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative, Universitatea “Nicolae Titulescu”
Familie: necăsătorită


La nici 22 de ani, tânăra a impresionat în concursuri de mare anvergură, fiind una dintre cele mai titrate sportive din gimnastica aerobică românească. “Încă de mică eram o neastâmpărată şi o fâşneaţă. La cererea mea, la vârsta de 6 ani, când am început Şcoala Generală nr.1 “Grigore Moisil” din Satu Mare, părinţii m-au dus la selecţia pentru gimnastica artistică din cadrul aceleiaşi şcoli. În acest fel am început cariera sportivă. Până la vârsta de 12 ani, când mi-am dorit să merg mai departe cu gimnastica artistica, le-am avut ca antrenoare pe Laura Pop şi Beata Belega. În vara anului 2000 m-am prezentat la Deva, cu gândul de a continua la un nivel mai înalt”, îşi începe Nadina povestea. La început a făcut gimnastică ritmică, însă flerul antrenorilor din cadrul cunoscutei şcoli sportive din Deva n-a dat greş când au îndrumat-o înspre gimnastica aerobică. La primul ei concurs oficial, după doi ani de pregătiri asidue, Nadina a reuşit să câştige medalia de aur. „A fost momentul când am ştiut că pentru multă vreme de acum înainte doresc să mă implic total în acest minunat sport”, spune gimnasta.

Un palmares impresionant

După ce a fost cooptată în lotul naţional de juniori, Nadina a reuşit să impresioneze încă de la prima participare la un Campionat European, unde a obţinut locul I la proba de grup şi locul III la proba de trio. Performanţelor obţinute la Campionatul European din 2005 din Portugalia le-au urmat şi altele la fel de valoroase, de data aceasta la seniori: locul II la proba de grup, etapa de Cupă Mondială în Borovets - Bulgaria, locul I cu echipa şi locul IV la proba de grup, în cadrul Campionatului Mondial desfăşurat la Ulm în Germania. În 2009 a ocupat locul II la proba de grup din etapa de Cupă Mondială desfăşurată la Chambery-Franţa şi  locul II la proba de grup în cadrul World Games- Khaosiung-Taiwan, olimpiada sporturilor neolimpice. De asemenea, Nadina a fost contactată de antrenoarea lotului de seniori, Marcela Fumea, pentru a participa la un turneu de spectacole numit “Aeros”, o acţiune consacrată şi foarte cunoscută în afara ţării.

Ce-i place
Îi place să se plimbe în natură şi să citească. Deoarece în majoritatea timpului  este departe de cei dragi, adoră să petreacă sărbătorile în familie. „Când sunt acasă, alături de familie, mă relaxez, îmi încarc bateriile şi ne bucurăm împreună unii de alţii. Părinţii mei sunt minunaţi de aceea am să le multumersc mereu pentru sacrificiile făcute şi sprijinul pe care mi l-au acordat”, afirmă Nadina.

Ce nu-i place
Nu-i plac persoanele profitoare şi ipocrite. „Eu mă consider o persoană foarte sociabilă şi prietenoasă, însă au fost momente când alţii au luat aceste calităţi drept slăbiciuni şi le-au exploatat. Cu alte cuvinte eu le-am dat un deget, iar ei mi-au luat toată mâna” spune sportive.

Unde te vezi peste zece ani?
N.H – În mod sigur mă văd tot în domeniul sportului. Mi-ar plăcea foarte mult să coordonez loturile de cadeţi de fitness-aerobic şi bineînţeles să-mi întemeiez o familie cu mulţi copii.

Care sunt slăbiciunile tale?
N.H – Mă consider o persoană destul de echilibrată, însă ca tot omul normal că am şi eu slăbiciuni. Cred că ciocolata este slăbiciunea mea, pe care pot s-o consum, în cantităţi rezonabile desigur, fără să-mi afecteze performanţele sportive.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite