Familiile cu venituri lunare ce nu depăşesc 470 lei pot solicita alocaţii complementare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cererilor pentru acordarea alocaţiilor complementare pentru familiile cu copii în vârstă de până la 18 ani şi care frecventează o formă de învăţământ a crescut faţă de anul trecut de la 750 la 937.  

Aceste alocaţii se acordă familiilor cu copii care locuiesc împreună şi ale căror venituri lunare pe membru de familie nu depăşesc 470 de lei. Şi persoanele singure care au în întreţinere copii în vârstă de până la 18 ani iar venitul pe membru de familie nu depăşeşte 470 de lei, pot solicita alocaţie de susţinere pentru familia monoparentală. Potrivit conducerii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS), numărul cererilor depuse a crescut, faţă de anul trecut luna februarie, de la 750 la 937. „Puţine familii care se află în cele două situaţii amintite îşi cunosc aceste drepturi. Cererile se pot depune în fiecare zi de marţi şi joi între orele 9.00-14.00 “, a declarat drian Bălaj, purtătorul de cuvânt al SPAS. Cuantumul alocaţiei familiei complementare este de de la 50 la 70 de lei, în funcţie de numărul de copii, iar cuantumul alocaţiei de susţinere este de la 70 de lei la 90 lei.


Cuantumul alocaţiei familiei complementare este de:
    a) 50 lei pentru familia cu un copil;
    b) 60 lei pentru familia cu 2 copii;
    c) 65 lei pentru familia cu 3 copii;
    d) 70 lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii.


    Cuantumul alocaţiei de sustinere este de:
    a) 70 lei pentru familia cu un copil;
    b) 80 lei pentru familia cu 2 copii;
    c) 85 lei pentru familia cu 3 copii;
    d) 90 lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii.

 Condiţii de acordare a celor două tipuri de alocaţii:
Condiţia de bază pentru acordarea atât a alocaţiilor familiale complementare cât şi a alocaţiilor de susţinere pentru familia monoparentală este ca copiii până la 18 ani de vârstă şcolară să frecventeze o formă de învăţamânt organizată. Astfel, titularului de alocaţie îi revine oblgaţia ca odată la trei luni de zile să prezinte adeverinţele emise de şcoala pe care copii o frecventează.
Cererile de acordare a alocaţiilor împreună cu actele justificative privind componenţa familiei şi veniturile acestuia se depun la Biroul Prestaţii Sociale din cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială în zilele de marţi şi joi intre orele 9.00-14.00
Plata drepturilor pentru alocaţia familială complementară sau alocaţia de susţinere se asigură de către Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, prin decizie a directorului executiv. Specialişti din cadrul biroului efectuează anchete sociale la interval de şase luni. În prezent numărul dosarelor administrate este de 937.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite