FESTIVAL: „Crema” jazzului la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicieni de seamă din lumea jazzului european concertează în weekend la Satu Mare în cadrul celei de-a VII-a ediţii a festivalului Samfest Jazz.

Aflat în plină desfăşurare, festivalul îi prezintă sătmărenilor pe cei mai mari muzicieni de jazz din ţară şi din ţările vecine.
Dacă ieri au urcat pe scena festivalului Nadia Trohin & Friends, Marius Pop & The M Theory şi The New Soul Band din Ungaria, astăzi, de la ora 19.00, vor concerta, la Filarmonica „Dinu Lipatti“, Mario & The Teachers şi duo-ul format din Harry Tavitian şi Ion Baciu jr.

image

Ultima zi a festivalului, asemeni anilor trecuţi, este dedicată celor mai de seamă jazzmani din Europa. Anul acesta, organizatorii surprind melomanii cu prestaţia lui Leszek Mozdzer din Polonia şi Erik Truffaz Quartet din Franţa.
„Am ales ca în acest an Leszek Mozdzer şi Erik Truffaz să încheie festivalul deoarece sunt doi artişti foarte apreciaţi atât în ţările lor, cât şi în întreaga lume. Au concerte din Europa până în Asia, iar sâmbătă seară vor încânta în sfârşit şi publicul sătmărean”, spune Maria Magdalena Matei, referent la Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu”.

image

Acelaşi buget, aceleaşi preţuri la bilete
Bugetul alocat festivalului, care face parte din marele eveniment „Zilele culturale sătmărene 2011”, este de 150.000 de lei, la fel ca anul trecut.
Tot ca anul trecut a rămas şi preţul biletelor şi abonamentelor. Astfel, preţul unui bilet pentru o seară este de 15 lei, iar al unui abonament de trei zile este de 35 de lei. Biletele se pot achiziţiona începând cu ora 18.00 de la faţa locului, în fiecare seară.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu cu sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei municipiului Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite