Update: Două dintre victimele exploziei, transportate la Bucureşti cu o aeronavă MApN

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cei doi copii au fost transportaţi ieri la Bucureşti de o aeronavă MapN
Cei doi copii au fost transportaţi ieri la Bucureşti de o aeronavă MapN

Cei cinci membri ai familiei Lingurar au ajuns în stare gravă la spital, după ce casa lor a explodat. Conform primelor date ale anchetei, proprietarul casei, Adrian Lingurar, a aruncat benzină în sobă, moment în care s-a produs deflagraţia, urmată de un  incendiu

Update: „Cei doi copii au suferit arsuri serioase la nivel căilor respiratorii, motiv pentru care i-am transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Deocamdată nu ne putem pronunţa despre şanselor lor de viaţă“, a declarat Gabriela Mălureanu, medic SMURD Bucureşti.
Conform medicilor sătmăreni, celelalte trei persoane prezintă arsuri de gradul I, II şi III, la nivelul membrelor superioare şi faţă. „Părinţii au suferit şi o intervenţie chirurgicală de dimineaţă, mama este mai grav. O vom ţine sub supraveghere continuă“, a declarat Medicul chirurg, Teodor Mihali.

Ora 10.00

O explozie puternică la o casă din Poiana Codrului a avut loc în această dimineaţă, toţi cei cinci membri ai familiei ajungând în stare gravă la spital, cu arsuri de gradul III şi IV, pe diferite părţi ale corpului, în special mâini şi faţă. Deflagraţia s-a produs la ora 7.00 dimineaţa, când Adrian Lingurar, de 30 de ani, proprietarul casei, a vrut să facă mâncare pentru cei trei copii cu vârste cuprinse între o lună şi 10 ani. „S-a dus să încălzească lapte pentru copii, iar când a aruncat benzină din flacon în sobă, a explodat“, a declarat cumnatul bărbatului, Ioan Lingurar.
Explozia a fost urmată de un incendiu destul de puternic, care a fost stins de vecini. Cei doi adulţi au ieşit din casă pe geam, iar minorii au fost salvaţi  tot de vecini. „Copiii erau căzuţi pe jos, era să-i călcăm în picioare din cauza fumului din casă. I-am scos rapid afară şi alături cu alţi vecini am stins incendiul“, a declarat Mihaela Flama, vecina familiei.

Transportaţi de urgenţă la spital
Toţi cei cinci membri ai familiei Lingurar au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Satu Mare, cei doi adulţi intrând direct în sala de operaţie. „Copiii au suferit arsuri ale căilor respiratorii, iar cel mai mic, în vârstă de o lună, a suferit şi un edem. Arsurile sunt de gradul III şi IV, mai concentrate pe  faţă şi mâini“, a declarat doctorul Victoria Roca, medic în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe Satu Mare.
Pentru că starea micuţului de o lună este destul de gravă, medicii au solicitat ajutorul SMURD-ului, pentru a fi transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti. „Există posibilitarea să ajungă un elicopter SMURD la Satu Mare, pentru a-l transporta pe copilaşul de o lună“, a declarat Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Poliţia a deschis o anchetă
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Camelia Burz, a declarat că poliţia a deschis deja o anchetă. „Deocamdată, ştim că bărbatul a încercat să facă foc cu benzină. Ancheta este în derulare“, a declarat Burz.
Primarul comunei Crucişor, Florinel Andreica, susţine că bărbatul de 30 de ani are probleme psihice şi ar fi aruncat intenţionat benzină pe foc. „M-a sunat un consătean să-mi spună ce s-a întâmplat. Din câte ştiu eu, Adrian are probleme psihice. Este o familie de romi cu probleme“, a spus primarul din Crucişor.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite