Excursie la Bruxelles pentru cea mai activă familie sătmăreană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai harnică şi activă familie sătmăreană va fi premiată cu o excursie în capitala Europei, Bruxelles. Excursia este oferită de eurodeputatul Sogor Csaba cu coazia desfăşurării concursului pentru familii la cea de-a V-a ediţie a „Weekendului familial”.

Al cincelea an consecutiv Grădina Romei va găzdui evenimentul primăverii, intitulat „Weekend familial” organizat de asociaţiile şi ONG-urile Madisz, Ady Endre şi Iniţiativa Tineretului Maghiar Satu Mare.
Asemeni anilor trecuţi, şi această ediţie aduce un program bogat în evenimente şi activităţi de timp liber atât familiilor, cât şi copiilor, fiind întrunite două mari evenimente: Ziua copilului şi Weekendul familiilor sătmărene.
„Este important ca această tradiţie să fie păstrată pentru mulţi ani, deoarece este unul dintre puţinele evenimente care nu este dependentă de nicio culoare politică şi care, totodată, reuşeşte anual să adune sute de familii într-un cadru plăcut”, spune viceprimarul Kereskenyi Gabor.
Conform programului, timp de două zile vor avea loc diverse activităţi de petrecere a timpului liber, cum ar fi pictură pe faţă şi teatru de păpuşi pentru copii, concursuri de desene pe asfalt, concurs de gătit la bogracs pentru „bucătarii amatori”, expoziţii cu vânzare a diferitelor obiecte artizanale, iar atracţia evenimentului rămâne şi anul acesta muzica, adică concerte în aer liber.
În cadrul evenimentului Weekend familial din acest an, sâmbătă dimineaţa va debuta primul concurs de Miss şi Mister Primăvara, iar prima zi se va încheia cu un bal stradal cu muzicieni sătmăreni.

Concurs interactiv pentru familii

O altă atracţie a weekendului 4-5 iunie este concursul organizat special pentru familiile cu cel puţin un copil. Este vorba de o competiţie interactivă, formată din 15 numere de concurs atât intelectuale, precum întrebări din cultură generală, cât şi de efort fizic, precum concurs de tras frânghia.
Aici se vor întrece cele mai curajoase familii pentru marele premiu: o excursie de trei zile la Bruxelles, respectiv la Parlamentul European, premiu oferit al doilea an consecutiv de europarlamentarul Sogor Csaba. Deputatul consideră că familiile reprezintă cei mai improtanţi "actori" ai comunităţii, motiv pentru care el va oferi mai multe premii la evenimentele de acest gen.
„Consider că familiile merită astfel de premii, deoarece copiii şi integritatea familială sunt cele mai importante pentru o comunitate sănătoasă. Familiile au multe responsabilităţi, motiv pentru care atât pentru ţara noastră, cât şi pentru întreaga comunitate europeană sunt importante  educaţia copiilor, deoarece viitorul constă în cei mici, şi cunoaşterea Europei”, spune Sogor Csaba.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite