Eveniment: (GALERIE FOTO) Rock pe pâine la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de rockeri din întreaga Transilvanie s-au dezlănţuit aseară, în a doua zi de festival „Samfest Rock“. Cel mai mare eveniment anual din zonă se va încheia apoteotic astăzi cu concertul trupelor Agathodaimon şi Moonspell

GALERIE FOTO

Satu Mare a devenit pentru trei zile capitala rockului. Aproape 700 de pasionaţi ai genului, dar şi curioşi sau nostalgici s-au dezlănţuit până în zori, în cea de-a doua zi a Samfest Rock, organizat anul acesta la Aeroclubul Satu Mare. Tineri şi nu numai, veniţi din întreaga Transilvanie, au ocupat Aeroclubul sătmărean pentru trei zile de desfrâu pe ritmuri antrenante, acorduri rebele şi butoaie de bere. Zeci de corturi au fost amplasate în perimetrul de campare gratuită.
„Suntem din Cluj Napoca. Nu este prima ediţie a «Samfest Rock» la care participăm. Sunt trupe bune, se pare că acest festival este din ce în ce mai bun. Mie mi-a plăcut Necrovile, dar aştept să văd şi restul trupelor“, spune clujeanul George Maier, de 20 de ani. Cunoscătorii au avut parte de o mare varietate de stiluri, de la hard rock, trash, punk alternativ, brutal death metal, melodic black sau death – gothic metal până la grind metal, death pagan-black metal sau death-doom-atmospheric metal. Cei mai mulţi din rockerii campaţi la Aeroclub au venit din Baia Mare şi Zalău, dar şi din Şimleul Silvaniei sau Carei. „Am fost şi în alţi ani la Satu Mare, la festival. Am mulţi prieteni aici, e lume super ok şi ne distrăm, chiar dacă s-a făcut aici un noroi de nedescris“, spune băimăreanul Alexandru Ghirbovean, în vârstă de 18 ani.
Pentru spectotorii veniţi din curiozitate la eveniment, stilurile excentrice ale rockului actual au fost puţin cam greu de digerat. „Eu am venit din curiozitate. În adolescenţă mai ascultam rock, dar clasic. Mă refer la un rock mai melodic, cu texte din care poţi înţelege ceva. Nu mai sunt la curent cu noutăţile, iar genurile acestea trash şi urletele în microfon sunt puţin cam mult pentru mine, dar berea merge de minune“, spune Radu Pop, de 32 de ani. Şi într-adevăr berea a curs valuri spre bucuria comercianţilor amplasaţi în perimetrul Aeroclubului. 


Astăzi concertează Agathodaimon şi Moonspell

Dacă seara de ieri a fost deschisă de trupele Stand Alone, Ashaena, Spiritual Ravishment şi Dirty Shirt, trupa Ektomorf, programată iniţial să intre ultima în scenă, a dorit să concerteze înaintea celor de la Altar şi God. În a treia şi ultima zi de festival, începând cu ora 19.00, vor urca pe scenă trupele Crash, The Aim, Skullp, Smog şi Indian Fall, pentru ca mai apoi, festivalul să se încheie apoteotic cu două dintre cele mai titrate trupe rock, Agathodaimon şi Moonspell.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite