Eva Nezezon- Creează costume de carnaval

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fire extrem de ambiţioasă nu refuză provocările. În plină criză financiară şi-a făcut curaj să îşi deschidă  un magazin cu costume de carnaval de închiriat, pe atunci primul de acest gen la Satu Mare.

Eva Nezezon se mândreşte cu un magazin şic de închiriat haine de carnaval, atât pentru adulţi cât şi pentru copii, iar mai nou cu creaţii pentru zile de naştere sau alte evenimente. A învăţat să coase şi să creeze aceste tipuri de haine, extrem de vii şi colorate, de la socrii ei, croitori sătmăreni cunoscuţi. „Am învăţat foarte repede să cos dar şi să creez noi modele de costume. Pe lângă cele de carnaval pe care le dau cu chirie, acum cos şi haine pentru cadouri. Dacă un copil îşi doreşte un costum de Batman pe care să îl poarte acasă, îl fac la comandă. Mai nou am multe astfel de cereri. Fetiţele vor costume de prinţese şi de cenuşărese iar băieţii de «batmani», muşchetari sau «spidermani»“, povesteşte Eva.

Chiar dacă multă lume a criticat-o când a auzit ce are de gând să facă, Eva nu a renunţat la visul ei de a-şi deschide un magazin cu haine de carnaval. „În iarna lui 2009, când toată lumea se pregătea de sărbătorile de iarnă, eu umblam după haine şi să caut locul pentru magazin. Mă critica lumea că, în an de criză, când lumea nu are bani, eu vreau să încep o afacere, şi asta am făcut. Acum nu îmi pare rău, mă descurc bine, iar afacerea merge strună“, mai spune Eva.

Ideea de Halloween
Ideea magazinului i-a venit în prag de Hallowen, tot în anul 2009. Se întâmpla la grădiniţa pe care o frecventa fiul ei. Toţi părinţii erau panicaţi în privinţa costumelor de închiriat. „Am văzut atâta stres la părinţi. Nu ştiau de unde îşi pot închiria costume, de fapt nu aveau alternative. Unii spuneau că se duc în Ungaria, alţii căutau magazine pe internet în alte oraşe. A fost o nebunie totală. Atunci am decis să îmi deschid propriul meu magazin. Şi se pare că a fost o idee bună“, explică sătmăreanca.

În doar un an şi jumătate, de la câteva costume pe care le-a cumpărat din Oradea dar pentru care a plătit nu mai puţin de 5.000 de lei, Eva a ajuns să închirieze sute de costume de carnaval dar şi să creeze astfel de haine la comandă pentru cadouri. „Lumea crede că e foarte simplu să ai un astfel de magazin. Nu ştiu că aceste costume trebuiesc întreţinute, reparate dacă se rup, spălate, călcate. Suntem o echipă care face totul“, afirmă Eva.
Eva şi soţul ei se ocupă personal nu doar de costumele de carnaval ci şi de animaţia de la evenimente. „De la costume la tot programul, care include pictură pe faţă şi animaţie mă ocup eu şi soţul meu. Pe cât de neîncrezător a fost la început pe atât de mult mă ajută acum. El este sprijinul meu“, spune Eva.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: E dificil să interpretezi roluri la evenimente?
E.N.: Nu. Pentru mine absolut deloc. Nu mi-e greu să intru în pielea copiilor iar oricine reuşeşte acest lucru ştie că poate schimba lumea pentru copii. E important să ştii să-i faci să zâmbească şi să aibă încredere în tine. Zâmbetele şi bucuria lor sunt mult mai importante pentru mine.
ADS: Ce greşeli comit părinţii la închirierea costumelor?
E.N.: De cele mai multe ori vin la magazin fără copii, dar greşeala pe care o consider eu ca fiind cea mai mare e acea că nici măcar nu se consultă cu ei. Vin şi spun că „Eu vreau costumul ăsta pentru copilul meu“. Nici măcar nu respectă dorinţele copiilor lor. În plus, de multe ori măsurile nu se potrivesc.

Ce-i place: Evei îi plac multe lucruri, printre care plimbările în natură şi cititul, însă din lipsă de timp nu le poate face. Totuşi spune că la citit nu prea renunţă.

Ce nu-i place: În primul rând să fie stresată şi deranjată atunci când lucrează. „În momentele în care creez sau cos, îmi place să fie linişte în atelier. În acest fel mă concentrez suficient de bine pentru a coase costume de calitate. Fac totul cu pasiune“, afirmă Eva.

Profil

Născută la Baia Mare în data de 16 august 1972
Studii: medii
Familie: Căsătorită, are doi copii

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite