Eva Czikai Dă trendul în coafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai bine cotate hair-stiliste din Satu Mare. Lucrează în domeniu de la 15 de ani şi se perfecţionează la diferite cursuri în ţară şi străinătate.

Eva este cea mai tânără reprezentantă a Organizaţiei Mondiale a Coaforilor, „Intercoiffure Mondial“ treaptă profesională pe care a urcat în urma unei evaluări la sânge. „România are 11 membri în această organizaţie. Este cea mai veche organizaţie a coaforilor de înaltă clasă. A fost fondată la Paris, în anul 1925. Eu sunt membră de anul trecut şi am fost acceptată în urma unei recomandări şi după ce mi-am prezentat lucrările“, explică Eva.     

De 16 ani are propria afacere
S-a născut într-o familie de meşteşugari de unde a moştenit dragostea pentru lucrul manual. După ce a terminat cursurile de calificare la şcoala de meserii UCECOM Arad, în anul 2000, a început să lucreze pe cont propriu. „La sfatul părinţilor mei am urmat această meserie, nu din pasiune. Sunt o fire ambiţioasă şi, cu cât lucrez mai mult, cu atât îmi îndrăgesc meseria mai mult. De 20 de ani lucrez câte 10 ore pe zi la salon. Pentru mine lucrul cu părul clientelor este o artă“, a mai spus Eva Czikai.

În anul 1994 şi-a deschis propria afacere, 700 de cliente fidele bucurându-se în prezent de serviciile oferite în salonul „Expressive“. În urmă cu cinci ani, Eva şi-a înfiinţat şi propria şcoală de coafeze şi frizeri, unde îi iniţiază pe tineri în domeniul hairstyling-ului, elevii participând şi la cursuri în străinătate. „Organizăm câte două cursuri pe an şi lucrăm cu câte zece persoane deodată.  Din păcate, din aceşti tineri prea puţini continuă să lucreze în domeniu, pentru că cererea pe piaţa sătmăreană este mică“, mai spune Eva. 

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce îţi place cel mai mult la această meserie şi care sunt cele mai grele coafuri?
E.K.: Îmi place să tund în formă pentru că am posibilitatea să exprim stilul clientei, împreună cu culoarea părului, bineânţeles. Cele mai grele coafuri mi se par cele de mirese. E lucru migălos cu ele şi necesită multă răbdare şi experienţă.  
ADS: La ce aspect al părului ar trebui să fie atente femeile?
E.K.: În primul rând să îşi spele părul ori de câte ori e nevoie iar pentru îngrijire să folosească produse profesionale recomandate de coaforul lor.

Profil

Născută la Satu Mare la data de 19 iunie 1973
Studii: Şcoala de meserii UCECOM Arad
Stare Civilă: Căsătorită, are un copil

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite