Elisabeth Pavel - “Turnul de Control” de la CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Eli“ a contribuit decisiv la obţinerea, de către echipa de baschet CSM Satu Mare, a medaliei de argint în Cupa României şi la calificarea în cupele europe. Chiar dacă are doar 20 de ani, „Eli“ impresionează prin înălţimea ei, fiind, la cei 1,91 metri ai săi, una dintre cele mai înalte baschetbaliste din Divizia A.

PROFIL
Născută: 1 septembrie 1990, Sibiu
Studii: Liceul cu Profil Sportiv, Arad
Familie: Are un frate geamăn şi o soră mai mare


Ajutată de statură şi de gabarit, este un adevărat „turn de control“ al echipei de baschet CSM Satu Mare. Gestionează mai bine decât oricine lupta de sub panou, remarcându-se şi în faza de apărare şi recuperare.
Născută la Sibiu, ea provine dintr-o familie mixtă - mama e nemţoaică, iar tatăl român. „Acasă vorbim mai mult limba germană, singurul care nu înţelege o boabă fiind tata“, se amuză sportiva.

„Fiica“ lui Dan Fleşeriu

De baschet s-a apucat la vârsta de nouă ani, Călin Anton fiindu-i primul antrenor. Ulterior, a fost preluată de Dan Fleşeriu, cel care o antrenează şi în momentul de faţă, la Satu Mare. „Dan mă antrenează de la vârsta de 12 ani. Pot să zic că sunt aproape fiica lui. Faptul că mă îmi cunoaşte mai bine decât oricine potenţialul a fost unul dintre motivele pentru care am acceptat să vin la Satu Mare“, afirmă „Eli“.
Primul meci în Divizia A l-a disputat la vârsta de 13 ani, în calitate de pivot al echipei Magic Sibiu. La 16 ani, şi-a încercat norocul în Noua Zeelandă. „Printr-o conjuctură fericită am reuşit să mă transfer la o echipă din Noua Zeelandă, care era antrenată de un român. După patru luni m-am reîntors în ţară, deoarece nu a fost ceea ce mă aşteptam eu. Cu toate acestea, a fost o experienţă interesantă de viaţă. Am întâlnit o cultură şi un mod de trai total diferit de ceea ce eram eu obişnuită. “spune „Eli“, care a obţinut cele mai bune performanţe ale ei al Arad, cu ICIM, echipă pentru care a jucat timp de doi ani şi cu care a cucerit titlul naţional.

În lotul naţional de junioare

Încă de când avea 13 ani, „Eli“ este componentă a lotului naţional de junioare al României, cu care a reuşit câteva performanţe notabile.
Nici la Satu Mare, unde a ajuns în august 2009, „Eli“ nu a dus lipsă de satisfacţii. „Am fost fascinată de această echipă încă de când eram adversare. Faptul că m-am transferat la CSM mă bucură nespus, mai ales că aici cunosc una dintre cele mai bune perioade ale mele ca sportivă. Am reuşit să ne calificăm, în premieră, într-o cupă europeană şi, cea ce este şi mai important, să câştigăm medalia de argint în Cupa României.” încheie Elisabeth.

CE-I PLACE


Îi place să-şi petreacă timpul liber cu familia şi cu prietenii. Se consideră o cinefilă împătimită, comediile şi filmele de acţiune fiind preferatele ei. Iubeşte animalele, chiar ea fiind deţinătoarea unui brac german pe care-l adoră.

CE NU-I PLACE

Urăşte să fie minţită, după cum nu-i place atunci când nu i se acordă încredere. Mazărea şi carnea de porc sunt alimentele pe care nu le agrează absolut deloc.

ÎNTREBRI ŞI RĂSPUNSURI


Care sunt atuurile tale pe teren?

E.P: În ultimul timp, cred că am progresat mult în faza de apărare, iar fizicul mă ajută foarte mult la lupta de sub panou şi la recuperări.

Poate să joace CSM-ul finala campionatului, anul acesta?

E.P: Ne dorim foarte mult. Depinde şi de configuraţia din clasament, dar şi de ce vom face noi în ultimele patru meciuri. În orice caz, vom face totul pentru a putea ajunge în turneul final.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite