Elevii sătmăreni primesc doar lapte, nu şi corn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor primi doar lapte/foto: Arhiva
Elevii vor primi doar lapte/foto: Arhiva

Preşcolarii din grădiniţele cu program normal, precum şi elevii din clasele I-VIII din municipiul Satu Mare vor primi cornuri abia după mijlocul lunii decembrie.

Semnarea de către Primăria Satu Mare a contractelor de furnizare a laptelui şi cornurilor pentru preşcolari şi elevii ciclului gimnazial cu cele două firme care au câştigat licitaţiile ar fi trebuit să aibă loc mâine, 16 noiembrie. Site-ul Primăriei Satu Mare anunţă însă, astăzi,că furnizarea cornurilor va întârzia încă cel puţin o lună. Motivul îl constituie contestaţia depusă de ofertantul SC Farkas Trans SRL, cu sediul în localitatea Turda, judeţul Cluj, situat pe ultimul loc în urma finalizării licitaţiei electronice. Conform procedurilor, trebuie aşteptată soluţionarea contestaţiei de către Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. “Menţionăm faptul că SC Farkas Trans SRL are acelaşi sediu şi reprezentant legal ca şi SC Bampan Impex SRL, furnizorul cornului din ultimii doi ani. Motivul care stă la baza contestaţiei este preţul ofertantului câştigător SC Mircea Blaga SRL - furnizor local, care din punct de vedere al contestatarului este foarte mic, cu toate că este sensibil apropiat de preţul cu care SC Bampan Impex SRL a asigurat furnizarea cornului în ultimi doi ani, în condiţiile în care costul aferent transportului zilnic pe o distanţă dus - întors de 410 kilometri era considerabil, fără a ţine seama de probleme întâmpinate în ceea ce priveşte calitatea produselor furnizate şi respectarea programului zilnic de distribuţie. În luna octombrie 2011, Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins nu mai puţin de trei contestaţii depuse de SC Farkas Trans SRL Turda”, se arată în comunicatul Primăriei.
Pentru primul lot, privind furnizarea şi distribuirea produselor lactate, au fost depuse două oferte, iar câștigătoare a fost declarată SC Simultan Food 2011 SRL, din Săcălaz, județul Timiș, cu o valoare de 1.032.653 lei – plus TVA.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite