Elevii intră de mâine în febra examenelor de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii sătmăreni au obţinut rezultate bune la simularea competenţelor digitale
Elevii sătmăreni au obţinut rezultate bune la simularea competenţelor digitale

Mâine se va desfăşura prima probă din cadrul acestei sesiuni, proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

Cea de a doua probă a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 17-19 februarie. În cele trei zile de evaluare, vor fi testate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă ale elevilor. La proba D, ce se va desfăşura în perioada 31 mai-4 iunie, vor fi evaluate competenţele digitale iar la proba C, 31 mai -4 iunie, competeţele lingvistice într-o limbă moderna.
Probele scrise încep din data de 28 iunie

Din data de 28 iunie încep probele scrise ale examenului de bacalaureat cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În data de 29 iunie, elevii vor sustine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. 

30 iunie – Proba obligatorie a profiluluiLimba şi literatura maternă – Proba E)c), proba scrisă
- 2 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării – Proba E)c), proba scrisă
- 4 iulie - Afişarea rezultatelor (până la orele 16) şi depunerea contestaţiilor (orele 16-20)
- 6 - 7 iulie - Rezolvarea contestaţiilor
- 8 iulie - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii (până la orele 16.00)

La probele de evaluare a competenţelor sunt înscrişi 3.568 de elevi, 3.550 din seria curentă şi 18 din seriile anterioare.
S-au stabilit 3 nivele de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, utilizator mediu, utilizator avansat, utilizator experimentat, care pot fi obţinute de candidat în comunicare orală, obţinut pe baza a cinci competenţe, precizate în grila descriptorilor competenţelor de comunicare.

Chiar dacă un elev nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite