Elevi cu deficienţe de auz, locul I la campionatul naţional de dans şi pantomimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă a câştigat locul I la campionatul naţional de dans şi pantomimă desfăşurat la sfârşitul lunii mai la Buzău. Şi de această dată, dăruirea cu care profesoarele Ramona Costin şi Mariana Sălăjan i-au pregătit pe aceşti copii şi-a spus cuvântul. 

Aproximativ 160 de copii au participat la concurs

Un grup de opt copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare a participat, la sfârşitul lunii mai, la concursul naţional de dans şi pantomimă de la Buzău clasându-se pe primul loc. Concursul, intitulat „Fără cuvinte“ a adunat aproximativ 160 de elevi cu deficienţe de auz din 9 oraşe: Bucureşti, Buzău, Craiova, Galaţi, Focşani, Iaşi, Sibiu, Satu Mare şi Suceava.

„Aceşti copii cu deficienţe de auz au avut capacitatea să depăşească barierele ignoranţei societăţii care ar putea fi un exemplu şi pentr ceilalţi elevi fără dizabilităţi. Dorinţa de afirmare, bucuria reîntâlnirii cu cei dragi şi nu în ultimul rând ocazia de a-şi demonstra talentul artistic au fost principalele aspecte care au caracterizat evoluţia acestor tineri“, a declarat profesoara Ramona Costin. Deplasarea la Buzău a fost asigurată de către Direcţia pentru Protecţia Copilului care a pus la dispoziţia centrului un microbus iar omul de afaceri Vasile Lup a suportat cheltuielile cu combustibilul.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite