Electrolux: „Regretăm lipsa disponibilității sindicatului de a negocia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de presă al companiei Electrolux respinge acuzațiile formulate de liderii sindicali locali și naționali cu privire la reaua voință a patronatului, de care reprezentanții acestora ar fi dat dovadă în timpul ședinței de coniliere de vineri.

Potrivit unui comunicat remis redacției de biroul de presă al companiei, poziția conducerii vizavi de conflictul de muncă al Sindicatului „Samus” este una de negociere.
„Electrolux regretă lipsa disponibilității sindicatului de a negocia, precum și refuzul liderilor de sindicat de a discuta propunerile companiei, care sunt bazate în întregime pe noua legislație a muncii. Electrolux dorețte să continue negocierile până la atingerea unui acord convenabil pentru ambele părți” se arată în comunicat.
Salariile pe ianuarie, menținute la nivelul celor din 2011
Reprezentanții Electrolux afirmă că în luna ianuarie, remunerația angajatilor va fi menținută la acelasi nivel de anul trecut, deși contractele de muncă ale celor aproximativ 850 de angajați pe care compania îi are în fabrica din Satu Mare au expirat la data de 31 decembrie 2011.
„Electrolux doreste să informeze presa că toate ofertele înaintate liderilor de sindicat respectă actualul Cod al Muncii și să reitereze că Electrolux ramâne deschis și flexibil la alte negocieri, depunînd toate eforturile pentru soluționarea tuturor aspectelor aflate in discuție” mai precizează comunicatul.
O nouă întâlnire între patronat și liderii sindicali este programată să se desfășoare la începutul săptămânii viitoare. Sindicatul „Samus” din Electrolux Satu Mare este cea mai mare organizație sindicală din sectorul privat în județul Satu Mare și numără aproximativ 820 de membri.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite