Satu Mare: Ecografii la distanţă între Satu Mare şi Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Ecografii la distanţă între Satu Mare şi Cluj
Satu Mare: Ecografii la distanţă între Satu Mare şi Cluj

Sătmărenii care necesită efectuarea unei ecografii de specialitate nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze în alte oraşe deoarece municipiul Satu Mare deţine unul dintre cele mai performante sisteme de efectuare a unei ecografii. 

Municipiul Satu Mare este unul dintre cele trei oraşe din ţară care beneficiază de un sistem de ecografie live, tele-ecografie, instalat la cabinetul doctorului Dorel Coica din Carpaţi II. Acesta presupune investigarea pacientului printr-o conexiune video cu doctorul Titus Şuteu de la clinica Radusan din Cluj. “Rezultatul unei astfel de investigaţii este mult mai sigur. Suntem practic doi medici care investigăm un pacient, patru ochi care văd mult mai bine porţiunile investigate. În acest fel venim în ajutorul pacienţilor care nu mai sunt nevoiţi să vină la Cluj pentru o ecografie de specialitate„ a declarat doctorul Titus Şuteu. Medicul clujean poate să facă reglaje asupra ecografului şi să urmarească în timp real porţiunea pe care o investighează doctoriţa Aliona Gorbatâi, medicul internist de la Satu Mare. 


Modul de funcţionare

Deţinătorul acestui sistem de investigare, doctorul Dorel Coica, a  explicat cum funcţionează tele-ecografia.  Cu ajutorul tele-ecografiei bolnavii au posibilitatea, contra cost, să îşi efectueze ecografii abdominale, tiroidiene, de sâni, de genunchi, dopler vascular, varice, tromboflebite, carotide etc. Timpul de examinare a unui pacient este între 20 şi 40 de minute, în funcţie de afecţiuni„.

120 de pacienţi investigaţi

Până în prezent 120 de sătmăreni au fost investigaţi cu tele-ecograful. Dintre aceştia, 10 au fost diagnosticaţi cu boli care au necesitat intervenţii chirurgicale.

La doar opt luni, Alexia Boroş, este cea mai tânără pacientă care a avut nevoie de o ecografie de specialitate. “Medicul de familie ne-a indicat să facem o tele-ecografie pentru că în zona pieptului i-a apărut un nodul” a declarat mama fetiţei. Doctorul Titus Şuteu a diagnosticat-o cu “hipertrofie de glandă mamară” care, susţine acesta, va dispărea în timp.  


Soţii Al Rafaei Hazem (45 de ani) şi Gabriela (42 de ani) au necesitat investigaţii abdominale după ce bărbatul a povestit că urinează foarte des iar femeia se plângea de crize de fiere. În urma examenelor soţii Al Rafaei au primit veşti nu tocmai bune. Bărbatul a fost diagnosticat cu prostată mare, primind tratament medicamentos, iar femeia cu piatră la colecist, fiindu-i recomandată intervenţia chirurgicală.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite