UPDATE:EXCLUSIV Răsturnare de situaţie în cazul milionarului Bingo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ciocan şi-a cumpărat din banii câştigaţi un BMW seria 7 cu 24.000 euro
Ion Ciocan şi-a cumpărat din banii câştigaţi un BMW seria 7 cu 24.000 euro

Dacă iniţial rudele milionarului au sesizat presa că Temian i-a înşelat, ieri şi-au schimbat declaraţiile. „Am fost sub presiune când am declarat că m-au obligat să le dau cele 1,9 milioane de lei. De fapt, împreună am cumpărat un carton de 10 lei şi ne-am înţeles că dacă iese câştigător, împărţim suma“, a declarat ulterior Ion Ciocan.


Citeşte ce şi-a cumpărat milionarul cu banii de la bingo

Soţul Angelei Temian şi-a schimbat şi el declaraţia de la o zi la alta. Dacă marţi, acesta a negat că a primit vreun leu de la Ion Ciocan, ieri, a confirmat primirea celor 1,9 milioane de lei.  „V-am trimis să vă vedeţi de treabă pentru că nu ştiam exact despre ce este vorba“, a declarat Ion Temian, fost poliţist, ieşit la pensie înainte de termen.



Soţia acestuia susţine că a existat o înţelegere înainte să cumpere biletul. „Tot timpul cumpăram bilete împreună, nu este pentru prima dată. Am plătit 5 lei eu, respectiv el 5 lei. Cartonul a fost câştigător şi am împărţit banii“, a spus Angela Temian. Şi fraţii lui Ciocan, foarte revoltaţi la început, şi-au schimbat ulterior declaraţia. „Eu nu ştiu ce înţelegere au avut înainte. Treaba lor!“, a declarat Dumitru Ciocan.



Regulament de ordine interioară

Conform regulamentului de joc, vânzătorii de bilete şi rudele de gradul I ai acestora nu au voie să intre în concurs. Ion Bradea, director de marketing la Metropolis Grup, confirmă regulamentul: „Vânzătorii şi rudele de gradul I ale acestora nu au voie să participe la concurs”.
Angela Temian susţine însă că are tot dreptul să joace. „Pe mine m-au căutat cei de la bingo pentru că ei au căutat spaţiu unde să vândă bilete. Atunci i-am întrebat dăcă pot să joc şi eu şi mi-au spus că nu este nicio problemă“, a declarat Angela Temian.

Ion Ciocan i-a transferat 1,9 milioane lei Angelei Temian
Ion Ciocan i-a transferat 1,9 milioane lei Angelei Temian

Banii i-au schimbat viaţa

Dacă înainte de a ajunge miliardar locuia într-o cabană improvizată, fără apă curentă şi energie electrică, Ion Ciocan şi-a cumpărat o casă mare, pentru care a plătit 125.000 de euro. Chiar dacă nu are permis de conducere, şi-a achiziţionat şi un BMW nou-nouţ, cu 25.000 de euro. Nu i-a uitat nici pe cei 6 fraţi, cărora le-a dat câte 5.000 de euro. A făcut şi donaţii pe la case de copii, a ajutat  bătrânii săraci din Negreşti Oaş şi Certeze.


Cum funcţioneză Super Bingo Metropolis
Concursul Super Bingo Metropolis a fost iniţiat în 27 septembrie 2008. De vânzarea biletelor, publicitatea stradală şi tot ce ţine de organizarea şi desfăşurarea concursului se ocupă firmele Metropolis Grup şi Phoenix Games, din Bistriţa. Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj a amendat, marţi, cele două firme, cu 200.000 de lei, pe motiv că 251 de agenţi de vânzare din Cluj erau angajaţi la negru. Metropolis Grup va contesta amenda, pe motiv că inspectorii clujeni s-au folosit abuziv de funcţiile publice pe care le deţin.


„Vânzătorii şi rudele de gradul I ale acestora nu au voie să participe la concurs”  Ion Bradea, director de marketing la Metropolis Grup


EXCLUSIV - Milionarul de la Bingo Metropolis a fost înşelat

S-a îmbogăţit peste noapte şi a rămas şi fără jumătate din sumă după ce a fost şantajat de vânzătorul de bilete. Ion Ciocan (34 ani) din Certeze a câştigat, înainte de Crăciun,  1,2 milioane de euro la Super Bingo Metropolis, însă susţine că a fost obligat să dea jumătate din bani vânzătorului de bilete, Ion Temian, fost poliţist.

Cu toate că premiul a fost anunţat prin intermediul unei televiziuni naţionale, acesta a vrut să verifice cartonul câştigător.
„În ziua următoare m-am dus la Ion Temian, cel care mi-a vândut biletul câştigător, pentru a verifica dacă este adevărat. În acel moment, mi-a smuls cartonul din mână şi mi-a spus că dacă nu îi virez în cont jumătate din câştig, rupe biletul în faţa mea şi nu văd niciun ban“, a declarat Ion Ciocan.

Înşelat de fostul poliţist


Pentru că, în acel moment nu şi-a dat seama despre ce sumă este vorba, Ciocan a semnat un contract prin care se obligă să-i vireze banii. Zis şi făcut. Ion Temian a fost garda lui de corp până la Bucureşti, respectiv Bistriţa, unde s-a făcut viramentul în cont. „Este revoltător, nu ne-a lăsat să ne apropiem de fratele nostru, care, săracu, nu ştia ce semnează. L-a dus peste tot, în Negreşti Oaş s-a făcut transferul de bani: 1.900.000 lei – jumătate din premiu“, a declarat Dumitru Ciocan, fratele cel mai mare a lui Ion.

Învinuitul nu recunoaşte


Ion Temian are în Negreşti Oaş un magazin de materiale de construcţii, iar în interiorul incintei vinde şi bilete Bingo Metropolis. Acesta a fost poliţist, însă în urmă cu câţiva ani, s-a pensionat. „Nu am primit niciun leu, vedeti-vă de treabă“, a declarat fostul poliţist, contrazis de viramentul bancar făcut pe numele soţiei. Aceasta susţine că biletul la Bingo a fost cumpărat împreună. „El a plătit 5 lei, respectiv eu 5 lei. Ne-am înţeles că ,dacă câştigăm, împărţim banii. Aşa am şi făcut“, a declarat Aurica Temian.

Presiuni făcute asupra lui Ciocan şi a reporterului

După ce Ion Temian a refuzat să stea de vorbă cu reporterul „Adevărul de Seară“, acesta l-a cautat aseară şi a încercat să-l intimideze pentru a nu publica materialul. În plus, l-a adus şi pe Ion Ciocan care a fost forţat să nege cele declarate iniţial reporterului. „Nu mai ştiu nimic, sunt confuz“, a spus Ion Ciocan.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite