UPDATE: Mămica de 23 de ani din Satu Mare a decedat azi dimineaţă la secţia de reanimare după o cezariană şi două stopuri cardio-respiratorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără mamă a decedat ieri la Satu Mare după ce a ajuns la spital cu complicaţii grave la sarcină. Femeia, în vârstă de numai 23 de ani, a fost internată din cauza hipertensiunii arteriale, având o tensiune de 200/110 şi o sarcină e 33 săptămâni.

UPDATE ora 17.00

În ceea ce priveşte cazul tinerei mame, Andreea Blaga, care a decedat după o operaţie de cezariană efectuată ieri, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, spune că decesul femeii a avut loc azi dimineaţă la ora 9.35 după un al doilea stop cardio-respirator şi o reanimare de 50 de minute.
„Tânăra a ajuns la spital prin mijloace proprii de transport ieri, la ora 13.10, prezentând semne ale hipertensiunii arteriale. După examinări medicul de gardă a intervenit efectuând operaţia de cezariană, după care a fost transferată în salonul post-operator, iar apoi în salonul de pe secţia de Obstetrică. Seara, în jurul orei 21.00 au apărut treptat complicaţii, iar tânăra a făcut stop cardio-respirator. A fost transferată la secţia de reanimare, unde medicii au executat manevre de resuscitare. După manevrele de reanimare tânăra şi-a revenit şi a fost sub supraveghere pe parcursul întregii nopţi, iar dimineaţa în jurul orei 8.45 a făcut un nou stop cardio-respirator. Timp de 50 de minute s-a încercat reanimarea ei, însă, din nefericire, fără succes. La ora 9.35 femeia a decedat”, ne informează Demian.

Sătmăreanca a fost transportată la spital cu o sarcină de 33 de săptămâni din cauza hipertensiunii arteriale, având o tensiune foarte mare, de 200/110, datorită căreia au apărut complicaţii la sarcină. Medicul de gardă a examinat-o şi a considerat că trebuie operată imediat prin cezariană. În timp şi după operaţie nu au apărut complicaţii, fătul venind pe lume cu 1900 grame şi sănătos, dat fiind faptul că s-a născut prematur. La câteva ore, starea mămicii s-a agravat şi a fost transferată la secţia de reanimare, unde a decedat din cauza emboliei pulmonare”, ne-a declarat Cosntantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.
Fetiţa este în continuare sănătoasă, însă sub supraveghere medicală continuă, până atinge greutatea normală de 2400-2500 de grame. Demian mai spune că motivul decesului este embolia pulmonară, însă până după autopsie nu se exclud nici alte cauze. Medicul legist va efectua autopsia pe parcursul zilei de mâine.
„Nu este cazul să discutăm de malpraxis, deoarece cauza decesului nu a fost neglijenţa medicilor şi nici lipsa de medicamente”, mai spune Demian.
Întâmplător medicul de gardă care a luat în primire şi a operat femeia era însuşi medicul acesteia, motiv pentru care acesta cunoştea evoluţia sarcinii şi a putut interveni corespunzător. „Motivul concret pentru care au apărut complicaţiile şi cauzele decesului se vor afla abia mâine după autopsie, cert fiind faptul că în cele 33 de săptămâni femeia nu a mai avut complicaţii, decât greţuri, vărsături şi alte semne obişnuite în timpul unei sarcini”, încheie Constantin Demian.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite