EXCLUSIV: Gerd "King of Fire" Habermann vine la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multiplul campion european la concursurile de accelerare este invitatul special la Opel Drag Racing, care are loc în 3 şi 4 iulie la Aeroport. Habermann aduce Jet Funncycar-ul de 15.000 de cai putere în premieră în România.

Cel mai mare eveniment automobilsitic din acest an, Opel DragRacing, aduce în România Jet Funnycar-ul echipei Gerd Habermann Racing din Germania.
Jet Car-ul va fi prezentat în premieră în România. Maşina este dotată cu un motor de reacţie Pratt&Whitney, asemenea avioanelor F16, cu o capacitate de 15.000 de cai putere, care se aude pe o rază de cinci kilometri. „Racheta” pilotului german Habermann ajunge la 100 de kilometri la oră într-o secundă şi jumătate, motiv pentru care pilotul este numit de specialişti „King of fire”.

image


Gerd Habermann va face demonstraţii inedite pentru publicul sătmărean, Jet Car-ul echipei fiind atracţia principală a evenimentului care va avea loc la Aeroportul Internaţional din Satu Mare în 3 şi 4 iulie.

Etapă în Campionatului Central European de Accelerare

Tot în cadrul evenimentului de la Satu Mare va avea loc şi etapa naţională a Campionatului Central European de Accelerare, concurs ce va reuni cele mai rapide şi performante zece maşini din România, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Croaţia. Astfel, cei 50 de piloţi şi maşinile lor speciale se vor întrece în cinci etape, câte una în fiecare ţară. Anul acesta, România dă startul campionatului la Satu Mare. „După succesul evenimentului de anul trecut ne-am dorit să le oferim spectatorilor vechi, dar şi celor noi, momente unice. Faptul că, pentru 2010, Auto Sport Club Satu Mare a primit licenţa de organizare a etapei naţionale a campionatului, împreună cu DragRacing Ungaria, este o premieră pentru judeţul nostru, fiind primul eveniment automobilistic de o astfel de amploare”, spune Butka Gergely, preşedintele Auto Sport Club Satu Mare, organizatorul Opel DragRacing.

image


„Cupa Satu Mare“ la accelerare

Pentru prima oară în cadrul concursurilor DragRacing, organizatorii pun la dispoziţia sătmărenilor pista special amenajată pentru a concura în cadrul „Cupei Satu Mare”, înscrierea fiind posibilă doar locuitorilor din judeţ. „Deoarece interesul a fost mare şi anul trecut, pista rămâne deschisă tuturor şoferilor din ţară, astfel încât, pe lângă etapa Campionatului Central-European şi Cupa Satu Mare, vom avea şi un al treilea concurs de accelerare pentru profesionişti şi amatori, pe diferite categorii”, mai spune organizatorul.

cifre

50 de piloţi se vor întrece în etapa Campionatului Central European de Accelerare

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite